Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο μύθος της Shelby επιστρέφει

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο μύθος της Shelby επιστρέφει

ΝΕΑ

Ο μύθος της Shelby επιστρέφει

ΝΕΑ

Η Ford αποφάσισε να συνεχίσει τη θρυλική κληρονομιά του Κάρολ Σέλμπι παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό Shelby S650 Super Snake.

Advertisement
Advertisement

Όλη αυτή η παράνοια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων με τους χιλιάδες ίππους έχουν αλλοιώσει κάπως την πραγματική ουσία των γρήγορων αυτοκινήτων. Ευτυχώς, υπάρχουν εταιρείες όπως η Ford που παρότι και εκείνη έχει να επιδείξει ηλεκτρικά οχήματα, δεν ξεχνάει το βενζινοκίνητο DNA της και ιδιαίτερα τα muscle cars της.

Η έλευση μάλιστα της Mustang S650 έδωσε μια νέα ελπίδα στους φίλους των εκρηκτικών αυτοκινήτων καθώς συνέχισε την κληρονομιά τους αναβαθμίζοντας μάλιστα το επίπεδό τους. Η παρουσίαση ωστόσο της S650 Dark Horse έκανε πολλούς να ζητήσουν από την Ford μια έκδοση Shelby που θα εκτόξευε το επίπεδο απόδοσης.

Η Ford εισάκουσε τις φωνές των φανατικών της φίλων και με τη βοήθεια της Shelby American παρουσίασε την Shelby S650 Super Snake. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μια coupe και μια με ανοιχτή οροφή θυμίζοντας τα αυθεντικά Shelby GT500.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το Super Snake είναι πολύ πιο επιθετικό και μυώδες. Το χειροποίητο καπό από αλουμίνιο συνοδεύεται από carbon εισαγωγές και φαρδύ αμάξωμα. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένας διαχύτης και μια μεγάλη αεροτομή τύπου ducktail, ενώ υπάρχει και μια ανθρακονημάτινη πτέρυγα για έξτρα αεροδυναμική απόδοση.

Ο κινητήρας είναι Coyote 5.0 λίτρων V8 που έχει δεχτεί τρομερή αναβάθμιση στον supercharger, στην εξάτμιση και στο ψυγείο. Η απόδοσή του έχει ανέβει στους 830 ίππους κάτι που σημαίνει ότι αυτή είναι η πιο ισχυρή S650 που υπάρχει. Η Shelby αναφέρει πάντως ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα απόδοσης 485 ίππων.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό 6τάχυτο Getrag MT82-D4, ωστόσο υπάρχει και επιλογή αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων της Ford. Αναβαθμίσεις επίσης έχουμε στις αναρτήσεις και τα φρένα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η Ford ίσως δελεαστεί από την αναβάθμιση της Shelby και ανάψει το πράσινο φως για την επαναφορά της θρυλικής GT500.