Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O νέος πρόεδρος της ΑΕΚ έσωσε το Ράλλυ Ακρόπολις!

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O νέος πρόεδρος της ΑΕΚ έσωσε το Ράλλυ Ακρόπολις!

ΝΕΑ

O νέος πρόεδρος της ΑΕΚ έσωσε το Ράλλυ Ακρόπολις!

ΝΕΑ

Το Newsauto αποκαλύπτει ένα άγνωστο παρασκήνιο του οδηγού αγώνων αλλά και νυν Προέδρου της ΑΕΚ Μάριου Ηλιόπουλου, χάρη στον οποίο σώθηκε ο εθνικός μας αγώνας.

Advertisement
Advertisement

Μία άγνωστη ιστορία που σίγουρα δεν γνωρίζουν οι φίλοι του… ποδοσφαίρου, ίσως και πολλοί που ασχολούνται με τους αγώνες είναι αυτή που αφορά στο Ράλλυ Ακρόπολις και τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Την περασμένη δεκαετία, ο εθνικός μας αγώνας είχε τρομερά οικονομικά προβλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) τον έριξε… κατηγορία. Έτσι, αντί να προσμετρά στο WRC (παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι), υποβαθμίστηκε στο ERC (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι).

Ακόμα και εκεί όμως οι Έλληνες διοργανωτές έδειχναν αδυναμία να αντέξουν το οικονομικό βάρος και όπως αποδείχτηκε το Ράλι Ακρόπολις, βρέθηκε ένα βήμα πριν την καταστροφή αλλά και του αποκλεισμού από την αφρόκρεμα των αγώνων με παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Όταν όλοι είχαν… εξαφανιστεί ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν αυτός που στήριξε τον εθνικό μας αγώνα. Στη φωτο τον βλέπετε να δίνει εκκίνηση σε αγωνιστικό πλήρωμα
Εικόνα από Ράλι Ακρόπολις με κορυφαίους οδηγούς, μεταξύ αυτών και του πρωταθλητή Ευρώπης (δεύτερος από αριστερά) αλλά και με τον αγαπημένο του φίλο και προσωπικό του μηχανικό Μελέτη Καρατεκίδη… (δεύτερος από δεξιά) που έφυγε πρόωρα από τη ζωή

Μπήκε μπροστά

Advertisement
Advertisement

Τη λύση έδωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος που μπήκε μπροστάρης και μέσω της Seajets, στήριξε οικονομικά τον αγώνα, δίνοντας μάλιστα και το όνομα της εταιρείας στο Ακρόπολις. Η χορηγία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, το ίδιο και ο αγώνας ο οποίος παρέμεινε στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Μάλιστα ο Super Mario για να ισχυροποιήσει τη θέση του μοναδικού ελληνικού αγώνα με τόσο υψηλό κύρος, χορήγησε όλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC), στηρίζοντας παράλληλα και κορυφαίους οδηγούς.

Η εμφάνιση της Seajets σε κάθε service park έκανε πάντα… πάταγο σε όλα τα επίπεδα

Κίνηση ματ

Με αυτή την κίνηση που θεωρήθηκε… ματ, το Ράλλυ Ακρόπολις όχι απλά παρέμεινε στο καλεντάρι αλλά διατήρησε τη θέση δίνοντάς του και πάλι αίγλη, μέχρι τη στιγμή που επανήλθε στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC), έχοντας την στήριξη της Κυβέρνησης.

Χωρίς την στήριξη της Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου ίσως σήμερα να μην είχαμε Ράλι Ακρόπολις