Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η McLaren P1 που οδηγεί ο Λάντο Νόρις δεν είναι σαν τις άλλες

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η McLaren P1 που οδηγεί ο Λάντο Νόρις δεν είναι σαν τις άλλες

ΝΕΑ

Αυτή η McLaren P1 που οδηγεί ο Λάντο Νόρις δεν είναι σαν τις άλλες

ΝΕΑ

Η συνεργασία της Lego με την McLaren Automotive για μία πραγματικών διαστάσεων P1 παρέδωσε ένα μοναδικό θέαμα.

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς, η Lego δημιουργεί απίθανες κατασκευές, μερικά από τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα του κόσμου σε πληθώρα διαστάσεων. Αλλά είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί ένα πραγματικών διαστάσεων hypercar, το οποίο μάλιστα… οδηγείται.

Ο οδηγός του δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον οδηγό της McLaren F1 Team, Λάντο Νόρις ο οποίος έκανε έναν γύρο στο Σίλβερστον με την P1 της Lego.

Η τελευταία αποτελείται από 342.000 κομμάτια Lego Technic, με το βάρος της να υπολογίζεται στα 1.220 κιλά. Φυσικά, σημαντικός αρωγός στο τελικό αποτέλεσμα ήταν η McLaren Automotive, σε μία συνεργασία που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν με κύρια δημιουργήματα τις Senna GTR και MCL36.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για μία μικρή P1, κλίμακας 1:8 (3.893 κομμάτια), με κανονικά μηχανικά μέρη, απλώς σε… μίνι διαστάσεις. Τώρα, για την πραγματικών διαστάσεων P1 επιλέχθηκε ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Η 1:8 κλίμακας McLaren P1 της Lego στην Ιταλία (φωτογραφία: Κώστας Χαριάτης)

Η Lego P1 διαθέτει μπαταρίες Technic και μπαταρία αυτοκινήτου. Αυτές τροφοδοτούν οκτώ συσκευές, όπου κάθε μία αποτελείται από 96 ηλεκτρικά μοτέρ Lego Power. Με όλα αυτά, η ρέπλικα μπορεί να κινηθεί με έως και 65 χλμ./ ώρα.

Για τη δημιουργία της, χρειάστηκαν 23 μηχανικοί της Lego και της McLaren, οι οποίοι εργάζονταν για πάνω από 8.300 ώρες, ενώ χρησιμοποίησαν 393 τύπου κομματιών Lego Technic.

Advertisement

Μάλιστα, 11 μέρη του αυτοκινήτου είναι γνήσια, της αληθινής P1. Όπως οι τροχοί, το τιμόνι και το ατσάλινο πλαίσιο. Για να δοκιμαστεί, λοιπόν, αυτή η πολύωρη και ιδιαίτερη κατασκευή, ο Λάντο Νόρις κλήθηκε να κάνει έναν γύρο στο Σίλβερστον, ολοκληρώνοντάς τον με επιτυχία.

Τώρα, η Lego P1 ξεκινάει παγκόσμια περιοδεία, αφού έχουν ήδη προγραμματιστεί event στα οποία θα βρεθεί για επίδειξη.

Advertisement