Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ήρωας πιλότος του Έρικσον που δείχνει τι θα πει καθήκον

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ήρωας πιλότος του Έρικσον που δείχνει τι θα πει καθήκον

ΝΕΑ

Ο ήρωας πιλότος του Έρικσον που δείχνει τι θα πει καθήκον

ΝΕΑ

Η φωτιά στην βορειανατολική Αττική άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές. Αλλά και στιγμές ηρωισμού από τους χειριστές των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Advertisement
Advertisement

Η φωτιά που κατέκαψε ότι είχε απομείνει στην Πεντέλη και την βορειανατολική Αττική προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και έφερε τις δυνάμεις πυρόσβεσης μπροστά σε μερικές πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Για πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό χρειάστηκε να επέμβουν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, κάτι που έκανε το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική ακρίβεια στους τρόπους που χρησιμοποιούνται τα ιπτάμενα μέσα.

Το απόλυτο όπλο για τέτοιου είδους φωτιές αποδείχτηκε για άλλη μια φορά το πολυτάλαντο ελικόπτερο της Έρικσον, το οποίο μπορεί να δρα κατευθείαν επάνω στην εστία της φωτιάς, και να επεμβαίνει άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Οι πιλότοι αυτών των ελικοπτέρων υπερέβησαν για μια ακόμα φορά τους εαυτούς τους και έδειξαν απίστευτη αυταπάρνηση στην επιτέλεση του έργου τους.

Μάλιστα έφτασαν σε σημείο να επιχειρούν με τρόπους που ακόμα και σε φιλμ δράσης του Χόλιγουντ οι ειδικευμένοι κασκαντέρ δεν θα μπορούσαν να χειριστούν ένα τόσο βαρύ και πολύ πολύπλοκο ελικόπτερο.

Στο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε μία τέτοια περίπτωση ενός ελικοπτερά με απίστευτες ικανότητες και περισσεύματα θάρρους και αυταπάρνησης.

Advertisement

Όπως βλέπουμε καταφέρνει να ισορροπεί το Έρικσον στην δεξαμενή πάνω από μία υδροφόρα του Δήμου Αμαρουσίου, και να κάνει υδροληψία λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος μέσα σε φοβερό αέρα.

Οι εικόνες αυτές είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για την αξιοποίηση των ιπτάμενων μέσων κατά την διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς.

Advertisement

Οι άνθρωποι αυτοί συχνά ξεπερνούν κάθε λογική και τις αντοχές των ίδιων και των μηχανών τους για να ριχτούν στη μάχη και να προσφέρουν σε όλους μας.

Μαζί τους ξενυχτούν και αγωνιούν δεκάδες ακόμα άνθρωποι, από τις οικογένειές τους έως τους μηχανικούς που ξημερώνονται στις βάσεις συντήρησης για να είναι έτοιμα όλα τα πτητικά μέσα «με το πρώτο φως της ημέρας» κατά το δημοσιογραφικό κλισέ.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες, θα ήταν φρόνιμο οι σχολιαστές του καναπέ να αφήσουν έξω από τις πολιτικές και άλλες διαμάχες τους αυτούς τους ανθρώπους.

Advertisement

Είναι άδικο όταν ρισκάρεις την ζωή σου με αυτό τον τρόπο όπως ο χειριστής στο βίντεο, να βρίσκεσαι στο επίκεντρο άδικων παραπόνων και ανάρμοστων σχολίων.

Οι πιλότοι και οι άνδρες της πυροσβεστικές και της Π.Α. κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Ας κάνουμε το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι.