Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Έλληνας χάραξε το δρόμο, ο Ισπανός τον έκανε… ίσιωμα!

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Έλληνας χάραξε το δρόμο, ο Ισπανός τον έκανε… ίσιωμα!

ΝΕΑ

Ο Έλληνας χάραξε το δρόμο, ο Ισπανός τον έκανε… ίσιωμα!

ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί ν’ αντέξει το αυτοκίνητό σου. Δύο οδηγοί ταξί, με διαφορά 20 ετών, έχουν αποστομωτικές απαντήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη φιλοξενεί έναν… εκατομμυριούχο χιλιομέτρων. Είναι μία 240D, ένα Stroke Eight σε τυπική έκδοση. Κάποτε ανήκε στον Έλληνα οδηγό ταξί από τη Θεσσαλονίκη, Γρηγόριο Σαχινίδη, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Με τα χρόνια, η 200D (η έκδοση των 55 ίππων) έγινε 240D (η απόδοση αναβαθμίστηκε 65 ίππους, το πλαίσιο και το αμάξωμα ήταν πανομοιότυπα). Ο Σαχινίδης τοποθέτησε δύο κινητήρες αντικατάστασης και η μονάδα επισκευάστηκε έντεκα φορές. Η Mercedes παρουσίασε στον Έλληνα οδηγό, μία ολοκαίνουργια C200 CDI το 2004, ως αποχαιρετιστήριο δώρο.

Είκοσι χρόνια μετά την τιμητική του Γρηγόρη Σαχινίδη, ένας άλλος οδηγός ταξί από τα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας, ο Ντομίνγκο, καταρρίπτει ένα ασύλληπτο ρεκόρ (για ένταξη στο Βιβλίο Γκίνες) περισσότερων από 7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, με την επιμηκυμένη έκδοση της 240D.

Advertisement
Advertisement

Το ταξί του Ντομίνγκο, εκτελεί αδιαλείπτως δρομολόγια από το 1988 και με την απαραίτητη συντήρηση, διανύει σε εβδομαδιαία βάση περίπου 5.000 χιλιόμετρα. Ο πετρελαιοκινητήρας των 72 ίππων, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ στην καμπίνα του ταξί (έκδοση long) μπορούν να χωρέσουν άνετα 7 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού.