Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μπάιντεν απαγορεύει τα κινεζικά λογισμικά σε αυτόνομα οχήματα!

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μπάιντεν απαγορεύει τα κινεζικά λογισμικά σε αυτόνομα οχήματα!

ΝΕΑ

Ο Μπάιντεν απαγορεύει τα κινεζικά λογισμικά σε αυτόνομα οχήματα!

ΝΕΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας ευαίσθητων δεδομένων.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να διανύει τους τελευταίες μήνες της προεδρικής θητείας του, ωστόσο δεν φαίνεται να χαλαρώνει τη σκληρή πολιτική του, απέναντι στους Κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Εσχάτως, λοιπόν, η αμερικανική κυβέρνηση σταθμίζει σοβαρά την ιδέα της απαγόρευσης, για «λόγους υψηλής ασφάλειας» του κινεζικού λογισμικού, επιπέδου 3, σε αυτόνομα οχήματα. Μια εξέλιξη που θα επηρεάσει όχι μόνο τα αυτοκίνητα που ήδη πωλούνται, αλλά θα είναι αποτρεπτική και πολλά κινεζικά πρωτότυπα, που δοκιμάζονται στους αμερικανικούς δρόμους.

Επιπλέον και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, η απόφαση αυτή θα υποχρεώνει κατασκευαστές και προμηθευτές, να επαληθεύσουν την αξιοπιστία του λογισμικού και κυρίως την προέλευσή του, για «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Advertisement
Advertisement

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραγματοποίησαν συνάντηση με στρατηγικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σχετικά με τους «εθνικούς κινδύνους που συνδέονται με τα αυτόνομα οχήματα» νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αρκετούς μήνες αφότου μια ομάδα Αμερικάνων νομοθετών εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με κινεζικές εταιρείες που συλλέγουν και χειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα κατά τη διάρκεια δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στις ΗΠΑ.