Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Αλέν Ντελόν και η αγάπη του για τις Ferrari

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Αλέν Ντελόν και η αγάπη του για τις Ferrari

ΝΕΑ

Ο Αλέν Ντελόν και η αγάπη του για τις Ferrari

ΝΕΑ

Ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός που «έφυγε» σήμερα είχε μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα. Και ιδίως για τις Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν, ή απλά Αλέν Ντελόν όπως έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του έναν τεράστιο μύθο όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σύμβολο της ανδρικής γοητείας.

Ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο εξέχοντες ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με τους πιο εξέχοντες σκηνοθέτες του κόσμου, ιδίως Ευρωπαίους.

Advertisement
Advertisement

Στη μακρόχρονη πορεία του κέρδισε δεκάδες βραβεία και παρέμεινε ακόμα και έως το τέλος της ζωής του ένας ιδιαίτερα γοητευτικός άνδρας.

Στην ακμή της καριέρας του εκδήλωσε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα, αποκτώντας κάποια από τα πιο ακριβά μοντέλα της κάθε εποχής, ιδιαίτερα τις Ferrari, όπως φαίνεται στην φωτογραφία με την Jane Fonda και μία Ferrari 250 GT Spider California 1961.

Εκείνο όμως που έμεινε στην ιστορία ήταν μία Ferrari. Μία σπάνια Ferrari 250 SWB California η οποία έφτασε ως τις μέρες μας έχοντας πίσω της μία πολύ παράξενη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Advertisement

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, στη δυτική Γαλλία, έγινε μια εξαιρετική ανακάλυψη: ανακαλύφθηκε μια συλλογή περίπου 60 παλαιών αυτοκινήτων, ξεχασμένων για πάνω από πενήντα χρόνια.

Τα οχήματα αυτά ανήκαν κάποτε στον Roger Baillon, έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στη βιομηχανία μεταφορών της δεκαετίας του 1950.

Advertisement

Ο Baillon είχε συγκεντρώσει πάνω από 100 αυτοκίνητα με το όνειρο να δημιουργήσει ένα δημόσιο μουσείο. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, το φιλόδοξο σχέδιό του εγκαταλείφθηκε και τα αυτοκίνητα αφέθηκαν να φθείρονται.

Για μισό αιώνα, η συλλογή παρέμεινε κρυμμένη και παραμελημένη. Τελικά, τα εγγόνια του Baillon αντιμετώπισαν έναν σημαντικό φόρο κληρονομιάς και ζήτησαν βοήθεια από τους ειδικούς του οίκου δημοπρασιών Artcurial.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ευρημάτων ήταν μια Ferrari 250 GT SWB California του 1961, που κάποτε ανήκε στον ηθοποιό Alain Delon.

Advertisement

Αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο, που για πολύ καιρό ήταν κρυμμένο πίσω από βιβλία και περιοδικά, είχε οδηγηθεί από τον Delon με διάσημους αστέρες όπως η Jane Fonda και η Shirley MacLaine.

Το 2015, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας Rétromobile, η Ferrari πωλήθηκε για το ιλιγγιώδες ποσό των 16.288.000 ευρώ.