Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Νέες μπαταρίες και στο βάθος νέο GT-R

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Νέες μπαταρίες και στο βάθος νέο GT-R

ΝΕΑ

Nissan: Νέες μπαταρίες και στο βάθος νέο GT-R

ΝΕΑ

Το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή νέων μπαταριών από την ιαπωνική εταιρεία, μπορεί να ευθυγραμμιστεί με την επόμενη γενιά του εμβληματικού supercar.

Advertisement
Advertisement

Έχει περάσει μια γεμάτη δεκαετία από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν -για πρώτη φορά- αναφορές και φήμες για την αντικατάσταση του τρέχοντος Nissan GT-R και όμως, εδώ βρισκόμαστε στα μέσα του 2024, χωρίς R36 GT-R!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η Nissan έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα νέο GT-R, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα λανσάρει την επόμενη γενιά του εμβληματικού supercar. Δεδομένης της μακράς «κυοφορίας» του, είναι πιθανό να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας, που χρησιμοποιεί τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να λανσάρει EV με προηγμένες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, έως το 2028, αλλά πριν το κάνει αυτό, θα αρχίσει να κατασκευάζει τις πρώτες τέτοιου τύπου μπαταρίες, σε μια εγχώρια μονάδα παραγωγής τον Μάρτιο του 2025.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί με τον διάδοχο του τρέχοντος GT-R, σενάριο που ενισχύθηκε όταν η Nissan παρουσίασε στα τέλη του περασμένου έτους, το πρωτότυπο Hyper Force. Το αυτοκίνητο είχε μια μπαταρία στερεάς κατάστασης και ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδυάζονταν για να παράγουν 1.341 ίππους!