Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νήπιο παγιδεύτηκε σε Tesla και η γιαγιά φρίκαρε (+video)

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νήπιο παγιδεύτηκε σε Tesla και η γιαγιά φρίκαρε (+video)

ΝΕΑ

Νήπιο παγιδεύτηκε σε Tesla και η γιαγιά φρίκαρε (+video)

ΝΕΑ

Οι ηλεκτρικές πόρτες του Tesla αρνήθηκαν να ανοίξουν με αποτέλεσμα ένα νήπιο να παγιδευτεί στην καμπίνα του.

Advertisement
Advertisement

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κακά τα ψέμματα είναι ένα σημαντικό προνόμιο για τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του. Όλα αυτά ωστόσο πάνε περίπατο όταν κρίσιμα συστήματα παύουν να λειτουργούν και αντί τελικά να διευκολύνουν τον άνθρωπο, κάνουν τη ζωή του πολύ δύσκολη – έως και επικίνδυνη.

Στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε μιας πρώτης τάξεως αρνητική εμπειρία της τεχνολογίας. Στη συνηθισμένη της βόλτα με το εγγονάκι της ακολούθησε την ίδια ρουτίνα που είχε πάντα. Έδεσε δηλαδή το νήπιο στο ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος, έκλεισε την πόρτα και περπάτησε περιμετρικά στην άλλη μεριά του αυτοκινήτου για να μπει στη θέση του οδηγού.

Προς έκπληξή της, όταν πήγε να ανοίξει την ηλεκτρική πόρτα του Tesla εκείνη αρνήθηκε να λειτουργήσει. Το Tesla παρέμεινε κλειδωμένο με το νήπιο μέσα και την γιαγιά ανήμπορη να αντιδράσει. Αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική να την βοηθήσει και μόλις έφτασαν στο σημείο έσπασαν το παράθυρο και έβγαλαν το νήπιο από το όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το συμβάν είχε αίσιο τέλος, αλλά σίγουρα αυτή η γυναίκα μάλλον σύντομα θα αντικαταστήσει το Tesla της με κάποιο άλλο όχημα. Όπως και να έχει, το σύστημα της Tesla με τις ηλεκτρικές πόρτες διαθέτει και χειροκίνητο σύστημα ανοίγματος σε περίπτωση ανάγκης, αλλά μόνο από τη μέσα μεριά του αυτοκινήτου.

Το δίδαγμα λοιπόν είναι ότι σε περίπτωση που το όχημά μας έχει ηλεκτρικές πόρτες και υπάρχει περίπτωση η μπαταρία να στερέψει, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον εναλλακτικό τρόπο εισόδου στο όχημα. Και… καλό είναι να μην αφήνουμε νήπια και ζώα μέσα μόνα τους.