Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Caddy: Για πρώτη φορά plug-in υβριδικό

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Caddy: Για πρώτη φορά plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Νέο VW Caddy: Για πρώτη φορά plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Η VW εξοπλίζει για πρώτη φορά το δημοφιλές επιβατικό και επαγγελματικό Caddy με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης

Advertisement
Advertisement

Οι αναβαθμίζεις και οι ανανεώσεις των μοντέλων συνεχίζονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, χάρη εν πολλοίς στη νέα οδηγία της Ε.Ε. που θέλει ορισμένα συστήματα υποβοήθησης να είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα, η VW το πήγε ένα βήμα παραπέρα και διεύρυνε σημαντικά τον στάνταρ εξοπλισμό στο νέο Caddy. Η έκπληξη, όμως, ήρθε με την ανακοίνωση ότι θα αρχίσει να διατίθεται και με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Ξεκινώντας από τη νέα εξοπλιστική έκδοση «Edition», η αισθητική και η χρηστικότητα αναβαθμίζονται. Για την ακρίβεια, το Caddy αποκτά μαύρη οροφή με δυνατότητα πανοραμικής ηλιοροφής, ράγες οροφής, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών ή 18 με έξτρα χρέωση.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με την επαγγελματική έκδοση Cargo του μοντέλου, ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας και υποβοήθησης μεγαλώνει. Όλα τα Caddy Van έχουν πλέον στάνταρ την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, cruise control, βοηθήματα στάθμευσης, πρόσθετους αερόσακους, κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας και ανίχνευση οχημάτων, πεζών ή ποδηλάτων μπροστά.

Επιπλέον, το VW Caddy Cargo εξοπλίζεται με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που υπήρχε ήδη στο επιβατικό, καθώς και προαιρετικά με φωνητικό βοηθό IDA.

Ως προς την plug-in υβριδική διάταξη, η γερμανική εταιρεία το διαθέτει με τέτοιο σύστημα για πρώτη φορά, ξεκινώντας από τη γερμανική αγορά. Το σύστημα αποτελείται από τον TSI των 115 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 150, καθιστώντας το Caddy E-Hybrid το ισχυρότερο της γκάμας.

Advertisement

Οι μπαταρίες έχουν ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 19,7 kWh, που μεταφράζεται στην αισιόδοξη τιμή των 122 χιλιομέτρων ηλεκτρικής αυτονομίας.

Οι δυνατότητες φόρτισης είναι εξίσου εντυπωσιακές, καθώς το Caddy E-Hybrid μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ φόρτισης 50 kW, ενώ σε μονοφασικό φορτιστή δέχεται έως και 11 kW.

Advertisement

Το νέο VW Caddy διατίθεται προς παραγγελία από την περασμένη άνοιξη και στη Γερμανία οι παραδόσεις ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου. Οι τιμές εκεί για το επιβατικό Caddy PHEV ξεκινούν τώρα από 44.465 ευρώ, ενώ για το επαγγελματικό από 44.012 ευρώ.