Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Renault Clio: Το γαλλικό nouvelle vague σε σούπερ τιμή

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Clio: Το γαλλικό nouvelle vague σε σούπερ τιμή

ΝΕΑ

Νέο Renault Clio: Το γαλλικό nouvelle vague σε σούπερ τιμή

ΝΕΑ

Η Renault με τη νέα απίστευτη τιμή στο καινούριο Clio βάζει τέλος στις αμφιβολίες για το αυτοκίνητο που θα βάλεις στο γκαράζ σου.

Advertisement
Advertisement

Τις προηγούμενες δεκαετίες το αυτοκίνητο ήταν κάτι παραπάνω από ένα μέσο μετακίνησης. Ο οδηγός αγαπούσε το όχημά του, το φρόντιζε και το σεβόταν σαν να ήταν ένας πολύ καλός σύντροφος. Μάλιστα κάποιοι στην εποχή του ρομαντισμού έδιναν ονόματα στα αυτοκίνητά τους, θέλοντας να δείξουν τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει.

Στη σύγχρονη εποχή αυτή η σχέση έχει αρχίσει να αλλάζει και πλέον τα περισσότερα μοντέλα δεν εμπνέουν τον οδηγό να δεθεί πολύ μαζί τους. Αυτός ο κανόνας ωστόσο δεν ισχύει για όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα όταν στην αγορά υπάρχουν μοντέλα όπως το Renault Clio. Το γαλλικό supermini από τη δεκαετία του 1990 που πρωτοεμφανίστηκε αγαπήθηκε όσο λίγα και έγινε κάτι παραπάνω από «το αυτοκίνητό μας» – έγινε μέλος της οικογένειάς μας.

Το νέο Renault Clio είναι πιο σύγχρονο και κομψό από ποτέ εκπέμποντας τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια έντονη προσωπικότητα. Αυτή η ζωντάνια και η διαφορετικότητα συνοδεύεται στο ανανεωμένο μοντέλο με ουσιαστικές αναβαθμίσεις στην τεχνολογία που αφορούν την ασφάλεια και την ψυχαγωγία φέρνοντας το γαλλικό μοντέλο και πάλι σε θέση ισχύος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Και επειδή ένα τόσο δημοφιλές και ποιοτικό αυτοκίνητο δεν πρέπει να κινείται στη σφαίρα του ονείρου, η Renault αποφάσισε να προσφέρει το Clio στην πλέον προσιτή έκδοσή του. Το Renault Clio στην έκδοση SCe 65 Authentic βάζει φωτιά στην κατηγορία καθώς η τιμή του έχει οριστεί στις 16.980 ευρώ! Αυτό μεταφράζεται στην πιο ελκυστική επιλογή στα υπερ-μίνι καθώς με την ανάλογη χρηματοδότηση η μηνιαία δόση που καλείται να πληρώσει ο πελάτης είναι μόλις 133 ευρώ/μήνα!

Η έκδοση SCe 65 Authentic συνοδεύεται με τον τεχνολογικά προηγμένο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης του 1.0 λίτρου που αποδίδει 65 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 95 Nm στις 3.600 σ.α.λ. Συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο με 5 σχέσεις και προσφέρει καλές επιδόσεις, ομαλή και ξέγνοιαστη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του μηχανικού συνόλου είναι ότι με τις εκπομπές ρύπων έως 119 γρ./χλμ. επωφελείται με ελεύθερη κίνηση στον πράσινο δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Μπορεί η τιμή του Renault Clio SCe 65 Authentic να κινείται στα όρια του προκλητικού, ωστόσο οι Γάλλοι δεν έχουν κάνει εκπτώσεις στον εξοπλισμό του. Η έκδοση Authentic περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης με σύστημα ρύθμισης ταχύτητας ταξιδιού, σύστημα ανίχνευσης απόσπασης προσοχής οδηγού, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δίκυκλων, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε οδόστρωμα με κλίση και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Advertisement

Όλα τα συστήματα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα από τον οδηγό ο οποίος μπορεί να επιλέξει ποια θα λειτουργούν και ποια όχι ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Η ασφάλεια μπορεί να είναι σε πρώτο πλάνο για το Renault Clio, αλλά και η ψυχαγωγία δεν πάει πίσω. Αυτός είναι ο λόγος που η τεχνολογία infotainment της έκδοσης SCe 65 Authentic είναι κορυφαία και υπερσύγχρονη. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια ψηφιακή οθόνη 7,0 ιντσών για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης και κατάστασης του αυτοκινήτου και παράλληλα μια ακόμα οθόνη 7,0 ιντσών κεντρικά τοποθετημένη με σύστημα πολυμέσων easy link.

Advertisement

Eπιπλέον, το Clio αυξάνει τη χρηστικότητα παρέχοντας δύο θύρες USB, κλιματισμό (A/C), ηλεκτρικά παράθυρα με σύστημα συνεχούς λειτουργίας, κάθισμα πίσω με διαιρούμενη πλάτη 60:40, LED προβολείς Pure Vision και θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες.

Το Renault Clio SCe 65 Authentic όπως όλη η γκάμα των Renault Clio, συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες.

Η ασυναγώνιστη αυτή νέα έκδοση έρχεται να συμπληρώσει την πιο μεγάλη και πλήρη γκάμα μοντέλων που μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα στην αγορά με επιλογές βενζίνης, diesel, LPG και Hybrid.

Advertisement

Το νέο Renault Clio διατίθεται επίσης στην έκδοση TCe 90 (evolution και evolution plus) με κινητήρα 1.0 λίτρου και 90 ίππων και τιμή που ξεκινά από τις 20.570 ευρώ. Ιδιαίτερη δημοφιλής είναι και η έκδοση Clio TCe 100 LPG (evolution, evolution plus και techno) διπλού καυσίμου (βενζίνη και υγραέριο) με απόδοση 100 ίππων, τρομερή οικονομία στο καύσιμο και τιμή που ξεκινάει από τις 21.870 ευρώ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την έκδοση πετρελαίου του Clio Blue dCi 100 (evolution και evolution plus) με κινητήρα diesel 1.5 λίτρου, απόδοση 100 ίππων και τιμή από 23.970 ευρώ. Τέλος, η Renault έχει περάσει δυναμικά και στην εποχή του εξηλεκτρισμού με το επαναστατικό υβριδικό σύστημα E-TECH το οποίο συνοδεύει το νέο Clio.

Το Renault Clio E-TECH full hybrid χρησιμοποιεί ένα σύστημα μετάδοσης της κίνησης που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 145 ίππων. Το σύστημα παρέχει στο Clio εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και τρομερή οικονομία, με αποτέλεσμα αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 900 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Η τιμή της υβριδικής έκδοσης ξεκινάει από τις 28.670 ευρώ.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο νέο Renault Clio καθώς εκτός από ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογία, εκπέμπει ένα μοναδικό συναίσθημα που το κάνει ακαταμάχητο.