Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψαλίδι της ΕΕ στους δασμούς για τα κινεζικά αυτοκίνητα!

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψαλίδι της ΕΕ στους δασμούς για τα κινεζικά αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Ψαλίδι της ΕΕ στους δασμούς για τα κινεζικά αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε περαιτέρω μείωση των πρόσθετων δασμών για τα μοντέλα που εισάγονται από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε τους προτεινόμενους πρόσθετους δασμούς σε αυτοκίνητα που εξάγονται στη γηραιά ήπειρο από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων από την Tesla, τον όμιλο Volkswagen, τη BMW, την BYD, την Geely και τη MG Motor της SAIC.

Ο επιπλέον δασμός στο Tesla Model 3 που εξάγεται στην Ευρώπη από το εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σαγκάη μειώνεται στο 9%.

Σε ένα σχέδιο απόφασης που κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσάρμοσε επίσης ελαφρώς τους επιπλέον δασμούς στους μεγαλύτερους Κινέζους εξαγωγείς στην Ευρώπη: BYD (μείωση σε 17%), Geely (μείωση σε 19%) και SAIC (μείωση σε 36,3%), όλα ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ανέφερε ότι η κοινοπραξία της στην Κίνα, η οποία παράγει το ηλεκτρικό Mini, πληροί τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο δασμό 21,3%. Το Cupra Tavascan του ομίλου VW θα επωφεληθεί επίσης από χαμηλότερο τιμολόγιο 21,3%. Το Tavascan κατασκευάζεται στο Hefei της Κίνας.

Οι πρόσθετοι δασμοί αθροίζονται με τους ήδη υπάρχοντες, της τάξεως του 10% που επέβαλε η ΕΕ στις κινεζικές εξαγωγές αυτοκινήτων. Επιβλήθηκαν ως μέρος της έρευνας της ΕΕ σχετικά με την οικονομική υποστήριξη του Πεκίνου στην εγχώρια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων .

Άλλες εταιρείες που συνεργάστηκαν με την έρευνα θα αντιμετωπίσουν δασμούς 21,3%, ενώ εκείνες που δεν συνεργάστηκαν θα δουν πρόσθετη εισφορά 36,3%.