Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga: Στην αιχμή της τεχνολογίας

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Kuga: Στην αιχμή της τεχνολογίας

ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga: Στην αιχμή της τεχνολογίας

ΝΕΑ

Με ανανεωμένη, πιο μοντέρνα και ρωμαλέα εξωτερική εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό από τις βασικές κιόλας εκδόσεις και πολλές βελτιωμένες επιλογές στα συστήματα κίνησης, το νέο Ford Kuga συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και χρόνια το Kuga υπήρξε μία από τις κορυφαίες επιλογές των οδηγών σε όλη την Ευρώπη στην τόσο ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV. H Ford προχώρησε σε μια γενναιόδωρη ανανέωση, τόσο αισθητική όσο και τεχνολογική, προκειμένου να παραμείνει στην αιχμή των αγοραστικών προτιμήσεων.

Το νέο Kuga ξεχωρίζει για τη νέα, πιο μυώδη εμπρός όψη του, με την πιο τολμηρή σχεδίαση της μάσκας, η οποία πλέον πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της και ενσωματώνεται αβίαστα στους καινούργιους full LED προβολείς. Επίσης διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου, καθώς και το χρώμα Bursting Green, το οποίο είναι και το χρώμα του λανσαρίσματος του ανανεωμένου Kuga και διατίθεται χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το νέο Kuga διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Titanium, ActiveST -Line X και Active X που θέλουν να εκφράσουν με σαφήνεια το διαφορετικό χαρακτήρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες αγοραστών, είτε αυτοί προσανατολίζονται περισσότερο προς την άνεση και την πολυτέλεια είτε θέλουν το αυτοκίνητό τους να έχει ένα πιο περιπετειώδη και σπορ χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το βασικό επίπεδο εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό πως στην έκδοση Active το νέο Kuga έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm εμπρός και 5 mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Στο εσωτερικό, το νέο Kuga συνεχίζει να προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης, στα οποία τώρα προστίθεται ένα πιο τεχνολογικό και κομψό περιβάλλον. Η έμφαση στην πρακτικότητα και τον πολυχρηστικό χαρακτήρα παραμένει ένα από τα πιο βασικά προτερήματα του νέου μεσαίου SUV της Ford.

Για παράδειγμα, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 χιλιοστών και να προσφέρουν πάνω από ένα μέτρο χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτμπαγκάζ, ώστε να καλύπτει κάθε πιθανό συνδυασμό επιβατών και αποσκευών.

Advertisement

Πέρα από την έκδοση με τον σύγχρονο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 150 PS, έχει μέση κατανάλωση 6,3-7,2 l/100 km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP), το νέο Kuga διατίθεται και με δύο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις Plug-In Hybrid και Hybrid.

Οσον αφορά το Kuga Plug-In Hybrid, o βενζινοκινητήρας των 2,5 lt της Ford, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα και τη γεννήτρια και αποδίδουν συνδυαστικά 243 ίππους.

Advertisement

H μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh υπόσχεται αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία από 60 έως 69 χιλιόμετρα, ενώ η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 0,9 έως 1,2 l/100 km και οι εκπομπές CO2 μεταξύ 20-28 g/km (στον κύκλο WLTP).

Από την άλλη πλευρά, το νέο Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 lt συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 121-146 g/km (WLTP). Μάλιστα η έκδοση Titanium FHEV FWD έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Με απόδοση 180 (FWD) και 183 PS (AWD) το νέο Kuga Hybrid έχει εξαιρετικές επιδόσεις, επιταχύνοντας στα 100 km/h από στάση σε μόλις 8,3”.

Advertisement

Όσο για την κατανάλωση, το νέο Kuga Hybrid δεν χρειάζεται περισσότερα από 5,3-6,4 l/100 km, που πρακτικά σημαίνει ότι είναι πιο οικονομικό από μια έκδοση με κινητήρα πετρελαίου. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 χιλιόμετρα με ένα φουλ ρεζερβουάρ καυσίμου. Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του μοντέλου είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Τόσο το νέο Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid επωφελούνται και από ένα αναβαθμισμένο CVT αυτόματο κιβώτιο, που συμβάλλει σημαντικά τόσο στις επιδόσεις όσο και στη χαμηλή κατανάλωση.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3”, ενώ τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 κιλά. Ταυτόχρονα διαθέτει πολλές έξυπνες λειτουργίες όπως Trailer BLIS, Trailer Connection Checklist & Trailer Tow Navigation, επιτήρηση τυφλών σημείων (BLIS) με υποβοήθηση λωρίδας και κάλυψη ρυμουλκούμενου.

Το νέο Kuga διαθέτει όλες τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες για συστήματα άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού μέσω του πακέτου Driver’s Assistance Pack.

Παράλληλα, το κορυφαίο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford χρησιμοποιεί διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το σύστημα SYNC 3.

Ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται το SYNC 4 μέσω μιας στάνταρ έγχρωμης οθόνη αφής 13,2 ιντσών. Αυτή διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή για γρήγορες και εύκολες επιλογές και ενέργειες μέσω της οθόνης, καθώς και μέσω του συνδεδεμένου φωνητικού ελέγχου.

Η κεντρική οθόνη με οριζόντια διάταξη υποστηρίζεται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις νέου Kuga. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του οδηγού.

Όλα τα νέα Kuga διαθέτουν ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone, 5G modem για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα και απρόσκοπτο streaming.

To νέο Ford Kuga PHEV είναι διαθέσιμο με μηνιαίο μίσθωμα 324 ευρώ μέσω του προγράμματος Ford Lease. Όλες οι εκδόσεις του Ford Kuga είναι διαθέσιμες με χρηματοδότηση Ford Finance με επιτόκιο 2,99% και 8 χρόνια εγγύηση.