Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Bronco Sport: Πιο off-roader από ποτέ

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Bronco Sport: Πιο off-roader από ποτέ

ΝΕΑ

Νέο Ford Bronco Sport: Πιο off-roader από ποτέ

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία ανανεώνει το μικρό Bronco της γκάμας, προσφέροντάς του ένα νέο εξοπλιστικό πακέτο που απογειώνει τις off-road δυνατότητές του.

Advertisement
Advertisement

Περίοδο ανανεώσεων φέρεται να περνάει η Ford που μετά το Maverick και το F-150, προχώρησε και στην παρουσίαση του ανανεωμένου Bronco Sport.

Το καλύτερο νέο για τους φίλους της μάρκας και των χωματόδρομων, είναι πως το νέο SUV αποκτάει ένα ειδικό εξοπλιστικό πακέτο ονόματι Sasquatch.

Με αυτό, το Bronco Sport θα εξοπλίζεται με νέους, σιδερένιους προφυλακτήρες, πρόσθετη προστασία κάτω από το αμάξωμα και προαιρετικά με ενσωματωμένα άγκιστρα ρυμούλκησης. Επιπλέον, θα έχει πρόσθετες επιλογές ως προς τις ζάντες, ενώ δε θα λείπει η κλασική μάσκα των μεγάλων Bronco.

Advertisement
Advertisement

Ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό, το νέο Bronco Sport έρχεται με μία μεγάλη κεντρική οθόνης αφής με διαγώνιο 13,2 ίντσες που έχει ενσωματωμένη τεχνολογία SYNC 4 της Ford. Η οθόνη για τον πίνακα οργάνων είναι στις 12,3 ίντσες, ενώ υπάρχει και θέαση 360 Assist+.

Φυσικά, όλες αυτές οι προσθήκες υπερκαλύπτονται από το πληθωρικό πακέτο Sasquatch που αναμένεται να διατεθεί στις εκδόσεις Badlands και Outer Banks με κινητήρες εσωτερικής καύσης των 1,5 και των 2,0 λίτρων.

Οι οποίοι θα συνεργάζονται με 8τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο, μεταδίδοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το πίσω διαφορικό να κλειδώνει για μέγιστη πρόσφυση σε δύσβατα εδάφη.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, ο 1.500άρης θα είναι turbo τρικύλινδρος με απόδοση 183 ίππους και 270 Nm, ενώ ο δίλιτρος θα είναι turbo τετρακύλινδρος με 241 ίππους και 373 Nm.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται επίσης αμορτισέρ της Bilstein, με νέα ελατήρια εμπρός και πίσω, αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά και τη διαδρομή της πίσω ανάρτησης να αυξάνεται στα 221 χιλιοστά (κατά 15 χιλιοστά, συγκριτικά).

Advertisement

Το νέο Ford Bronco Sport αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες της εταιρείας στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο. Αναφορικά με την Ευρώπη, το μοντέλο ήδη πωλείται σε ορισμένες αγορές, με τιμή από 74.500 ευρώ, ενώ και το ανανεωμένο μοντέλο δε θα λείψει.