Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι plug-in υβριδικές Mercedes Α και Β-Class με νέες μπαταρίες

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι plug-in υβριδικές Mercedes Α και Β-Class με νέες μπαταρίες

ΝΕΑ

Οι plug-in υβριδικές Mercedes Α και Β-Class με νέες μπαταρίες

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Mercedes-Benz θα τοποθετήσει συσσωρευτές μεγαλύτερης χωρητικότητας στο Plug-in Hybrid σύστημα των A-Class 250 e και B-Class 250 e, αυξάνοντας και την αυτονομία τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Mercedes-Benz αποφάσισαν να αυξήσουν την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών που τοποθετούνται στις A 250 e και B 250 e, τις pllug-in υβριδικές εκδόσεις των δύο μοντέλων της.

Όπως έγινε γνωστό, η ονομαστική αύξηση θα είναι κατά 1,5 kWh, δηλαδή η ονομαστική χωρητικότητά τους θα φτάσει τα 17,1 kWh από τα 15,6 kWh που είναι τώρα.

Αυτό θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα παραδίδονται στους πελάτες τους ήδη από το προσεχές φθινόπωρο (τρέχοντος έτους). Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε σχετική απόφαση, από την επόμενη χρονιά η αυτονομία τους ως αμιγώς ηλεκτροκίνητων θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 χλμ. (κατά WLTP) για να για να συνεχίσουν να φορολογούνται ως εταιρικά αυτοκίνητα με ποσοστό 0,5% της αξίας του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η A 250 e Hatchback έχει αυτονομία 70-81 χλμ. (κατά WLTP) και η A 250 e Sedan μεταξύ 72-82 χλμ. (κατά WLTP), κινούμενη μόνο ηλεκτρικά. Για την B 250 e η αντίστοιχη αυτονομία είναι μεταξύ 67-77 χλμ. (κατά WLTP). Δηλαδή χρειάζονται μια μικρή αναβάθμιση στις μπαταρίες τού Plug-in Hybrid συστήματος για να πληρούν τον νέο όρο των τουλάχιστον 80 χλμ.

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα πλέον θα έχουν ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 11 kW (έναντι των 7,4 kW τώρα). Επίσης, θα μεταβληθούν και τα τεχνικά στοιχεία τους αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας ή την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και ρύπων. Όμως, αυτά τα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, εντός της χρονιάς.