Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά από την Audi

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά από την Audi

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά από την Audi

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, η Audi σκοπεύει να δημιουργήσει μια καινούργια πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των Γερμανών με τους Κινέζους συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, δεν αφορά απλώς σε ένα νέο μοντέλο αλλά στην εξέλιξη και δημιουργία μιας καινούργιας πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, η Audi θα συνεργαστεί με τη SAIC γι’ αυτόν τον σκοπό. Όπως έγινε γνωστό, αυτή θα ονομαστεί ADP (Advanced Digitized Platform) και θα χρησιμοποιηθεί στα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της πρώτης.

Αυτή θα είναι η τρίτη πλατφόρμα που θα διαθέτει η γερμανική εταιρεία για τα καινούργια μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας κίνησης, έπειτα από τη ΜΕΒ και την PPE.

Advertisement
Advertisement

Η Audi ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη SAIC πέρυσι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα προκύψει από τη σύμπραξή τους αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2025. Όπως έχει γίνει γνωστό, τόσο αυτό όσο και τα άλλα δύο που θα ακολουθήσουν θα ανήκουν στη supermini και στη μικρομεσαία κατηγορία οχημάτων.

Ο Γκέρνοτ Ντέλνερ (φωτογραφία), Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, δήλωσε σχετικά: «Η εμβάθυνση της συνεργασίας μας με τη SAIC είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της Audi στην Κίνα και ενισχύει τη σχέση μας με αυτή (SAIC).

»Έχουμε ένα κοινό και ξεκάθαρο στόχο: Να συνδυάσουμε τα καλύτερα στοιχεία των δύο εταιρειών προς όφελος των Κινέζων πελατών μας και να τους προσφέρουμε την εμπειρία πολυτέλειας της Audi με την ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη της SAIC στη χώρα».

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, χάρη στη συνεργασία της με τον κινεζικό όμιλο, η γερμανική εταιρεία θα μειώσει κατά 30% τον χρόνο εξέλιξης ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, άρα θα εξοικονομεί χρήματα και θα το διαθέτει στην αγορά συντομότερα, συγκριτικά.

Επίσης, η Audi θα εξακολουθεί να διαθέτει στην κινεζική αγορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της τα οποία κατασκευάζονται στην Ευρώπη, παράλληλα με τα καινούργια που θα παράγονται εκεί.

Advertisement