Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz V-Class: Η επιτομή της πολυτέλειας στα MPV

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz V-Class: Η επιτομή της πολυτέλειας στα MPV

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz V-Class: Η επιτομή της πολυτέλειας στα MPV

ΝΕΑ

Προσεγμένο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το νέο MPV της Mercedes-Benz αποδεικνύει και πάλι την αριστοκρατική του καταγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz V-Class ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με τη νέα σχεδίαση, υψηλής αισθητικής εσωτερικό και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που τη συνοδεύουν.

Μαζί με τη νέα EQV, την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, τα νέα MPV της Mercedes-Benz αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες, αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση και την κομψότητα.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Χάρη στην εξέλιξη της σχεδίασης, τα γερμανικά MPV αποκτούν αισθητική που τους δίνει μια ξεχωριστή και μοναδική θέση στην κατηγορία τους.

Advertisement
Advertisement

Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED.

Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού EXCLUSIVE, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό, δείγμα υψηλού κύρους. Στο πίσω τμήμα, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης.

Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Advertisement

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κόκπιτ των νέων πολυτελών MPV της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι.

Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone. Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων, ορισμένα από τα οποία διατίθενται προαιρετικά, περιλαμβάνουν την KEYLESS λειτουργία πρόσβαση και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφό φωτισμό στο χώρο πίσω επιβατών που αναδεικνύει την πολυτελή αισθητική των νέων πολυθέσιων.

Advertisement

Τα νέα μεσαία vans της Mercedes-Benz διαθέτουν την τελευταία γενιά infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) στο βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V‑Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες του οχήματος, infotainment και άνεσης. Ο χειρισμός γίνεται από την κεντρική οθόνη, τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω.

Άλλα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς MBUX περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, πρόσθετες λειτουργίες και προβολές που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση και την EQV, καθώς και στοιχεία υποστήριξης στάθμευσης που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη.

Advertisement

Οι οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στο όχημα και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στον προσωπικό λογαριασμό Mercedes me.

Η Mercedes-Benz Vans έχει αναβαθμίσει εκτενώς τις βασικές διαμορφώσεις και έχει προσαρμόσει τη λογική των πακέτων εξοπλισμού ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών.

Για παράδειγμα, η V-Class STYLE διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό δερμάτινο τιμόνι, πακέτο καθρεπτών, σύστημα κλιματισμού TEMPMATIC για το χώρο των πίσω επιβατών, πακέτο συνδεσιμότητας smartphone και ένα κάθισμα ανέσεων για τον συνοδηγό.