Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW Σειρά 3: Έρχεται πιο… ηλεκτρική και πιο πλήρης

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW Σειρά 3: Έρχεται πιο… ηλεκτρική και πιο πλήρης

ΝΕΑ

Νέα BMW Σειρά 3: Έρχεται πιο… ηλεκτρική και πιο πλήρης

ΝΕΑ

Η βαυαρική μάρκα αποκάλυψε τα «μυστικά» του ανανεωμένου best seller της, που θα λανσαριστεί τον προσεχή Ιούλιο.

Advertisement
Advertisement

Πιο πλήρης και πιο δυνατή από ποτέ άλλοτε… Η Σειρά 3 ήταν διαχρονικά το βούτυρο στο ψωμί της BMW και το πλέον επιτυχημένο (εμπορικά) μοντέλο της.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα για μια ριζική ανανέωση, με τις αλλαγές να επιβεβαιώνουν το μοντέλο του 2025, είναι το πληρέστερο στην επιτυχημένη πορεία του. Η κύρια, μεταξύ αυτών των αλλαγών, είναι μια νέα μπαταρία 19,5 kWh που τοποθετήθηκε στην PHEV έκδοση, η οποία είναι 7,5 kWh μεγαλύτερη από πριν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνολική αυτονομία 100 και πλέον χιλιομέτρων, περίπου 35 χιλιόμετρα περισσότερα από πριν.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε ταχύτητες έως και 11 kW για χρόνο επαναφόρτισης 2 ωρών και 15 λεπτών. Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 296 ίπποι.

Advertisement
Advertisement

Η M340i του 2025 είναι εξοπλισμένη με έναν νέο εξακύλινδρο κινητήρα TwinPower Turbo 3,0 λίτρων που διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V για μεγαλύτερη απόδοση ισχύος. Παράγει 386 ίππους και 539 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα όταν είναι εξοπλισμένο με τετρακίνηση.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων στην  330i έχει επίσης υποβληθεί σε βελτιώσεις, καθώς διαθέτει επανασχεδιασμένες θύρες εισαγωγής και θαλάμους καύσης και όπως αναφέρουν οι Γερμανοί «καινοτομίες στους τομείς του ελέγχου εκκεντροφόρου, του ψεκασμού, του συστήματος ανάφλεξης και της δρομολόγησης καυσαερίων». Παρά τις αλλαγές, το ήπιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης συνεχίζει να παράγει 255 ίππους και 400 Nm ροπής.

Advertisement

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, η BMW ανέφερε ότι το σεντάν έχει νέα ρύθμιση πλαισίου που «ενισχύει περαιτέρω την ισορροπία μεταξύ σπορ ικανότητας και άνεσης». Η BMW σημείωσε επίσης ότι το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί, για να επιτρέπει μειωμένη προσπάθεια στη λειτουργία Comfort.

Νέα χρώματα, ακόμα πιο πολυτελές εσωτερικό

Advertisement

Το λανσάρισμα της ανανεωμένης 3άρας, περιλαμβάνει και αισθητικές αλλαγές, όπως νέα χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει πλέον το Arctic Race Blue metallic και το Vegas Red metallic. Οι πελάτες θα βρουν επίσης δύο νέα χρώματα BMW Individual γνωστά ως Frozen Pure Grey metallic και Frozen Portimao Blue metallic.

Εκτός από τα νέα χρώματα, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο M Sport –το οποίο διατίθεται στάνταρ στην M340i– διαθέτουν νέες ζάντες αλουμινίου M 19 ιντσών με σχεδιασμό διπλών ακτίνων, καθώς και νέο φινίρισμα. Όλα τα μοντέλα μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με νέες ζάντες αλουμινίου BMW Individual 19 ιντσών που διαθέτουν σχεδίαση ακτίνων Υ.

Προχωρώντας στο εσωτερικό, οι οδηγοί θα βρουν ένα νέο τιμόνι και «φωτισμό καταρράκτη» που είναι ενσωματωμένο στην επένδυση γύρω από τους νέους κεντρικούς αεραγωγούς. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα διαφορετικά χρώματα και να προσαρμόσουν τη φωτεινότητα ανάλογα με τα γούστα τους. Η BMW σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, καθώς και «φωτεινά σήματα που υποδεικνύουν ορισμένα σενάρια, όπως μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση ή μια ανοιχτή πόρτα».

Advertisement

Οι σχεδιαστές τροποποίησαν επίσης τη διακόσμηση, καθώς η ξύλινη επένδυση ανοιχτού πόρου Fineline Light διατίθεται πλέον στάνταρ στο 330i, ενώ η M340i έχει M Aluminium Rhombicle.

Άλλα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο ταμπλό Sensatec και τα διαθέσιμα χειριστήρια Galvanic, τα οποία «προσθέτουν μια μοναδική λάμψη στους διακόπτες παραθύρων, το κουμπί κλειδώματος της πόρτας και τα στελέχη ρύθμισης εξαερισμού». Οι αγοραστές θα βρουν επίσης ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με λειτουργικό σύστημα BMW 8.5.

Η ανανεωμένη Σειρά 3, θα λανσαριστεί επίσημα τον προσεχή Ιούλιο, αλλά ήδη σε κάποιες αγορές έχουν αρχίσει οι παραγγελίες. Ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εισαγωγική έκδοση 320i κοστολογείται από περίπου 46.000 ευρώ, ενώ η Μ340i κοστίζει περίπου 65.000 ευρώ.