Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW M5 Touring: Το απόλυτο station wagon με 727 άλογα!

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW M5 Touring: Το απόλυτο station wagon με 727 άλογα!

ΝΕΑ

Νέα BMW M5 Touring: Το απόλυτο station wagon με 727 άλογα!

ΝΕΑ

Είναι απίστευτα εντυπωσιακή, έχει επιδόσεις supercar, έχει πάρει μπόλικα κιλάκια και αποτελεί ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει βγει σε station wagon.

Advertisement
Advertisement

Την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό και τελικά η BMW την κάνει πραγματικότητα. Η νέα Μ5 Touring. είναι η τρίτη M5 wagon στη ιστορία, μετά τις εκδόσεις E34 και E61, η τελευταία παρουσιάστηκε το 2007.

Γνωστή για τον συνδυασμό πρακτικότητας και υψηλών επιδόσεων, η M5 Touring εφοδιάζεται με τον ίδιο ισχυρό κινητήρα με το sedan.

Διαθέτει το υβριδικό σύστημα με τον V8 4,4 λίτρων με turbo, το οποίο αποδίδει 727 PS και 1.000 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Παρά το αυξημένο βάρος των 2.508 κιλών, (63 κιλά περισσότερα από τη sedan) το εντυπωσιακό station wagon επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ελάχιστα πιο αργά από το sedan.

H τελική της ταχύτητα φθάνει τα 304 χλμ/ώρα με το ειδικό πακέτο Μ που απελευθερώνει τον στάνταρ κόφτη των 250 χλμ/ώρα.

Η M5 Touring είναι σχεδιασμένη για βέλτιστη οδική συμπεριφορά με σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους 50:50, που επιτυγχάνεται χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, τα φαρδιά μετατρόχια και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Advertisement

Προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, με 500 λίτρα χώρο αποσκευών που επεκτείνεται σε 1.630 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με πολυτελή χαρακτηριστικά, όπως πανοραμική οροφή, εσωτερικό φωτισμό ειδικά για την M και το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα 8.5 της BMW με κυρτή οθόνη.

Advertisement

Οπτικά, η M5 Touring διατηρεί την επιθετική σχεδίαση του sedan, συμπεριλαμβανομένων των φουσκωμένων πίσω θόλων των τροχών και της χαρακτηριστικής αεροτομής οροφής.

H προσθήκη του τρίτου όγκου έχει δημιουργήσει ένα πολύ εντυπωσιακό όχημα στο πίσω μέρος, με πολλές ακμές και επιθετικό design, κάτι που προσθέτει στη M5 Touring ένα ιδιαίτερα σπορτίφ χαρακτήρα.

Η M5 Touring κάνει το ντεμπούτο της στο Pebble Beach Automotive Week και θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο του 2024, σε τιμή ελάχιστα πιο πάνω από την sedan.

Advertisement

Τόσο το wagon όσο και το sedan θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing.