Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα μπαταρία φορτίζει σε μόλις 10 λεπτά!

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα μπαταρία φορτίζει σε μόλις 10 λεπτά!

ΝΕΑ

Νέα μπαταρία φορτίζει σε μόλις 10 λεπτά!

ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στις μπαταρίες τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς και -φυσικά- πρωταγωνιστές είναι οι Κινέζοι.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική εταιρεία Zeekr παρουσίασε μιας νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου που μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε μόλις 10,5 λεπτά και θα είναι διαθέσιμη στο σεντάν Zeekr 007. Οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η νέα μπαταρία της Zeekr, η οποία φορτίζει ταχύτατα όταν συνδέεται στον σταθμό υπερταχείας φόρτισης V3 της εταιρείας, στοχεύει στη μείωση του άγχους της αυτονομίας.

Ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες -10°C, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισης σε περίπου 30 λεπτά, καθιστώντας την αξιόπιστη επιλογή σε διάφορες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η Zeekr, μέλος του ομίλου Geely, στον οποίο ανήκουν επίσης μάρκες όπως η Volvo και η Lotus, έχει παραδώσει πάνω από 300.000 οχήματα από την έναρξή της τον Οκτώβριο του 2021.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις πωλήσεις της πέρα από την Κίνα, στοχεύοντας σε αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και άλλων περιοχών της Ασίας.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον συνεχιζόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών για τη δημιουργία ταχύτερα φορτιζόμενων και ισχυρότερων μπαταριών, γεγονός που θα μπορούσε να επιταχύνει την παγκόσμια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.