Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nathalie και U5 στη Γενεύη

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nathalie και U5 στη Γενεύη

ΝΕΑ

Nathalie και U5 στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Κινέζικη startup AIWAYS θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

 

Την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή αγορά δηλώνει με την παρουσίαση όχι ενός αλλά δύο μοντέλων, η Κινέζικη startup που έχει έδρα στη Σαγκάη και λέγεται AIWAYS. Το SUV μοντέλο με την ονομασία U5 είναι αμιγώς ηλεκτρικό και στις προθέσεις της εταιρείας είναι να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα της Audi και της Mercedes. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η αυτονομία του μοντέλου της θα είναι 460 χιλιόμετρα, ενώ η ισχύς για την κίνησή του θα είναι 185 ίπποι. Από τις πρώτες πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η AIWAYS, είναι πως υπάρχει η πρόθεση να είναι το U5 το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που θα εφοδιάζεται με τις μπαταρίες που θα έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την αυτονομία κατά 100 περίπου χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα παρουσιάσει και ένα υβριδικό supercar με την ονομασία Nathalie, το οποίο έχει εξελιχτεί με τη συνεργασία του Roland Gumpert. Το supercar αυτό θα εφοδιάζεται με κινητήρα μεθανόλης για να παράγει ηλεκτρισμό και να δίνει ισχύ στους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Στο σύνολο, η απόδοση του Nathalie φτάνει τους 793 ίππους και μπορεί να καλύψει μια απόσταση 1.198 χιλιομέτρων πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 2,5”, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 306 χλμ./ώρα. Μόλις 500 Nathalie θα παραχθούν με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να αναμένεται να αρχίσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.