Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ομπρέλα για έναν V12 της Ferrari (+video)

Ελλάδα 0:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ομπρέλα για έναν V12 της Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Μία ομπρέλα για έναν V12 της Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Αν βγείτε για βόλτα με τη Ferrari σας, κρατήστε καλού κακού και μία ομπρέλα. Ίσως να σας χρειαστεί.

Advertisement
Advertisement

Μια Ferrari Purosangue, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο στην Κίνα, όταν ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα που χώρισε το αυτοκίνητο στη μέση, αφήνοντας εκτεθειμένο τον κινητήρα V12 των 735 ίππων.

Το θέμα έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο, σοκάροντας το κοινό. Όμως μία παράξενη εικόνα έρχεται να προσθέσει μία ακόμα περίεργη διάσταση στο όλο θέμα.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, κάποιος από τους περαστικούς λυπήθηκε αυτό το κομψοτέχνημα της ιταλικής μάρκας, και άνοιξε μία ομπρέλα για να τον προστατέψει από την βροχή.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες σχετικά με το ατύχημα, η δύναμη που απαιτείται για να προκληθεί τέτοια καταστροφή υποδηλώνει ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός των αυτοκινήτων στοχεύει στην προστασία των επιβατών, επιτρέποντας στα μέρη να απορροφούν και να διαχέουν τις δυνάμεις πρόσκρουσης, οδηγώντας μερικές φορές σε ακραία αποτελέσματα όπως αυτό.

Παρά τη σοβαρότητα, οι αναφορές αναφέρουν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, μια απόδειξη των χαρακτηριστικών ασφαλείας του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων 10 αερόσακων και προηγμένης τεχνολογίας πλαισίου που προέρχεται από τη Formula 1.

Advertisement

Η Ferrari Purosangue, με χρόνο 0-100 χλμ/ώρα 3,2 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ/ώρα 7,5 δευτερόλεπτα, διαθέτει ένα νέο πλαίσιο που αναπτύχθηκε στο Maranello.

Ο V12 κινητήρας της είναι τοποθετημένος στη μέση του μπροστινού μέρους και το κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται στο πίσω μέρος, επιτυγχάνοντας κατανομή βάρους 49:51.

Advertisement

Το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης συμβάλλουν στην ακαμψία και τις επιδόσεις της.