Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Lamborghini για… Σουλτάνους, βγαίνει στο σφυρί!

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Lamborghini για… Σουλτάνους, βγαίνει στο σφυρί!

ΝΕΑ

Μια Lamborghini για… Σουλτάνους, βγαίνει στο σφυρί!

ΝΕΑ

Αυτή η μοναδική LM002 Wagon ανήκε κάποτε στον Σουλτάνο του Μπρουνέι, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και ως οικογενειακό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Αν και παρήχθη από τη Lamborghini από το 1986 έως το 1993, η LM002 χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την Mobility Technology International (MTI) για την κατασκευή ενός αμερικανικού στρατιωτικού οχήματος γνωστό ως Lamborghini Cheetah.

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1977, το Cheetah διέθετε αμάξωμα από fiberglass και V8 5,9 λίτρων. Η διάταξη του πίσω κινητήρα του προκάλεσε διάφορα προβλήματα χειρισμού και παράλληλα με άλλα νομικά προβλήματα, η στρατιωτική σύμβαση τελικά ανατέθηκε στο AM General Humvee.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Lamborghini είδε δυνατότητες στον σχεδιασμό της Cheetah και άρχισε να αναπτύσσει το pickup LM001. Ωστόσο, ο V8 τοποθετημένος στο πίσω μέρος εξακολουθούσε να οδηγεί σε θλιβερό χειρισμό κάθε φορά που το όχημα επιτάχυνε, με αποτέλεσμα το project να μείνει στο ράφι. Επόμενο και καθοριστικό πείραμα ήταν το LMA002.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini αναθεώρησε το σασί, τοποθέτησε μπροστά τον V12 των 5,2 λίτρων της Countach. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές, το όνομα LM002 πρόκριθηκε έναντι του LMA002 και αργότερα κέρδισε το προσωνύμιο του «Rambo Lambo» λόγω της σχέσης του με τον Sylvester Stallone.

Η LM002 ήταν αναμφίβολα ριζοσπαστική για έναν κατασκευαστή που παρήγαγε κομψά σπορ αυτοκίνητα. Αυτό, σε συνδυασμό με τη σπανιότητά του, το κάνει συλλεκτικό και κλασικό. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο, σε κάποιες παραλλαγές του, SUV υψηλών επιδόσεων με 450 ίππους και τετρακίνηση.

Ο συλλεκτικός χαρακτήρας γίνεται ακόμα πιο εμφατικός, σε περιπτώσεις όπως αυτή που βλέπετε στις εικόνες. Όταν ο Σουλτάνος ​​του ΜπρουνέιHassanal Bolkiah παρέλαβε τη συγκεκριμένη LM002 του 1986 από τη Lamborghini της Σιγκαπούρης, επέλεξε να τη μετατρέψει σε «Wagon», από τον Ιταλκό ειδικό στα αμαξώματα Salvatore Diomante το 1989. Το επίσημο όνομα του LM002 Wagon είναι «LM002 Diomante Carroz».

Advertisement

Συνολικά, κατασκευάστηκαν τρία τέτοια αυτοκίνητα, αλλά μόνο αυτό έχει εγκριθεί από τη Lamborghini. Υποστηρίζεται ότι ο Σουλτάνος ​​του Μπρουνέι το οδήγησε για μόλις 1.700 χιλιόμετρα, προτού αποσταλεί στη Γερμανία και πουληθεί στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της BMW και της Volkswagen, Bernd Pischetsrieder. Αργότερα, αγοράστηκε από μια άγνωστη Σουηδή, ως οικογενειακό όχημα και έκτοτε παραμένει στη σκανδιναβική χώρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια εκτενή λίστα επιλογών σε όλους τους χώρους, όπως κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, στερεοφωνικό σύστημα, δερμάτινα καθίσματα, προσαρμοσμένο ταμπλό και ξύλινη επένδυση, DVD player, τηλεόραση και ηλιοροφή.

Advertisement

Με τη μετατροπή, η οποία περιελάβανε κλείσιμο της πλάτης, ανύψωση της οροφής και τοποθέτηση πάγκου σε σχήμα U στο πίσω μέρος, η LM002 Wagon μπορεί πλέον να μεταφέρει περίπου πέντε άτομα, πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Η μετατροπή πρόσθεσε περίπου μισό τόνο στο βάρος του οχήματος.

Υπάρχουν σημάδια φθοράς, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό, λόγω της ηλικίας του αυτοκινήτου, αλλά η εκτιμώμενη αξία του, λίγες εβδομάδες πριν δημοπρατηθεί από την SBX Cars, είναι περίπου στις 80.000 δολάρια.