Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία έξυπνη ιδέα από την Fiat για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία έξυπνη ιδέα από την Fiat για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Μία έξυπνη ιδέα από την Fiat για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Αν κάτι δεν λείπει από τους Ιταλούς, και δη την Fiat, είναι η όρεξη να παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat πρόκειται να φέρει επανάσταση στη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων με την ενσωμάτωση καλωδίων φόρτισης στο αμάξωμα των EV της επόμενης γενιάς, ξεκινώντας με το Grande Panda το 2025.

Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός διαθέτει ένα αναδιπλούμενο σπιράλ καλώδιο που αποθηκεύεται πίσω από ένα πάνελ στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, ενισχύοντας την άνεση του χρήστη, διατηρώντας το καλώδιο καθαρό και μακριά από το έδαφος.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis τόνισε την πρακτικότητα αυτής της λύσης, παρομοιάζοντάς την με την εξέλιξη των ηλεκτρικών σκουπών, οι οποίες έχουν παρόμοια ενσωματωμένα καλώδια.

Advertisement
Advertisement

Το ενσωματωμένο καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος του Grande Panda υποστηρίζει φόρτιση σε ταχύτητες έως 7,4kW, ικανή να προσθέσει περίπου 200 χιλιόμετρα στην μπαταρία των 44kWh σε 4 ώρες και 10 λεπτά.

Ωστόσο, για τις ανάγκες ταχείας φόρτισης, το όχημα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή θύρα συνεχούς ρεύματος στο πλάι, επιτρέποντας ταχύτερη φόρτιση έως 100kW.

Αυτό το διπλό σύστημα φόρτισης εξισορροπεί την ευκολία της ενσωματωμένης αργής φόρτισης με την αποτελεσματικότητα της ταχείας φόρτισης όταν είναι απαραίτητο.

Advertisement

Το Grande Panda, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στο τέλος του έτους, βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car και αναμένεται να είναι από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, με τιμή εκκίνησης κάτω από 20.000 ευρώ.