Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG3 Hybrid+: Το υβριδικό που αλλάζει την ελληνική αγορά

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG3 Hybrid+: Το υβριδικό που αλλάζει την ελληνική αγορά

ΝΕΑ

MG3 Hybrid+: Το υβριδικό που αλλάζει την ελληνική αγορά

ΝΕΑ

Με ένα κορυφαίο full υβριδικό σύστημα απόδοσης 195 ίππων και τιμή από 19.950 ευρώ, το MG 3 Ηybrid+ αποτελεί μια πρόταση χωρίς αντίπαλο για την ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

To συζητάμε παντού. Το βιώνουμε όλοι. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει πολύ. Και όλοι αποδέχονται ότι οι εξελιγμένες τεχνολογίες και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης -πολλά εκ των οποίων είναι πλέον υποχρεωτικά- έχουν κάνει μακρινό όνειρο στο ευρύ κοινό την απόκτηση ενός αξιόλογου καινούργιου αυτοκινήτου.

H είσοδος της MG στην Ελληνική αγορά έδειξε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Η ιστορική μάρκα (η οποία γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια με τον πιο δυναμικό τρόπο και πολλά νέα μοντέλα) έδειξε στο εγχώριο αγοραστικό κοινό ότι υπάρχει ακόμα η δυνατότητα απόκτησης ενός νέου αυτοκινήτου σε τιμές που παραπέμπουν σε τιμοκαταλόγους που ίσχυαν μία δεκαετία πριν.

Η επιτυχία της επιστροφής της MG στην χώρα μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, χάρη σε ένα νέο μοντέλο που κάνει δυναμική είσοδο και το οποίο δείχνει να είναι κομμένο και ραμμένο για τα ελληνικά δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Το MG3 Hybrid+ αποτελεί μία φρέσκια πρόταση στην κατηγορία των super mini, συνδυάζοντας ένα πλήθος χαρισμάτων και σύγχρονων τεχνολογιών, σε τιμή που μοιάζει απίστευτη για όλα αυτά που προσφέρει.

Μοντέρνο και φρέσκο σε σχεδίαση, το MG3 Hybrid+  διαθέτει ένα κομψό και λειτουργικό αμάξωμα που αρέσει και τραβάει τα βλέμματα. Η δυναμική μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα και τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα συνδυάζεται με ένα ανάγλυφο πλαϊνό μέρος με όμορφες καμπύλες και ολοκληρώνεται στο πίσω μέρος με τα ελκυστικά φωτιστικά σώματα και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από τις όμορφες ζάντες αλουμινίου και τις πολλές χρωματικές επιλογές που έχει στην διάθεσή του ο υποψήφιος πελάτης.

Advertisement

Με μήκος στα 4,113 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,570 μέτρα, το MG3 Hybrid+ είναι στο πάνω όριο της κατηγορίας του, κάτι που εκμεταλλεύεται στο έπακρο για να εξασφαλίσει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευρυχωρία στο σαλόνι για την άνετη μεταφορά πέντε επιβατών.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 293 λίτρων, κάτι που το καθιστά κορυφαίο στην κατηγορία του. Έχει μάλιστα και κανονικό σχήμα έτσι ώστε να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμο και να μην χάνεται πολύτιμος χώρος.

Advertisement

Η καμπίνα του MG3 Hybrid+ είναι ένα ακόμα από τα δυνατά του χαρτιά με την εταιρεία να έχει ακολουθήσει μία ξεκάθαρα ευρωπαϊκή προσέγγιση στις επιλογές της. Η σχεδίαση και εδώ διατηρεί τα σύγχρονα στοιχεία, εστιάζοντας παράλληλα στην κορυφαία εργονομία και την εξασφάλιση όλων των ανέσεων που θεωρεί απαραίτητα ο καταναλωτής της κατηγορίας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σωστά επιλεγμένα, με μαλακή υφή στα περισσότερα σημεία και εξαιρετική προσοχή στην σωστή εφαρμογή τους, ώστε να αντέξουν στην σκληρή και μακροχρόνια χρήση.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει δορυφορική πλοήγηση, σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto, και άλλες προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η ανάλυση της οθόνης με τα όμορφα γραφικά και η κατανομή των μενού είναι από τις κορυφαίες στην αγορά, κάνοντας εύκολη τη ζωή του οδηγού στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Advertisement

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει σύστημα πολυμέσων, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος και τεχνολογία iSmart για τον έλεγχο του οχήματος μέσω εφαρμογής κινητού. Το MG Pilot, που περιλαμβάνει 11 συστήματα υποβοήθησης, προσφέρει χαρακτηριστικά όπως Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning και Lane Keep Assist.

Διατίθεται σε τρία εξοπλιστικά πακέτα, Excite, Exclusive και Luxury, στα οποία σταδιακά  προστίθενται και στοιχεία πολυτέλειας, όπως δερμάτινη ταπετσαρία, είσοδος χωρίς κλειδί, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι και κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών.

Το MG3 Hybrid+ενσωματώνει το νέο υβριδικό σύστημα Hybrid+, το πρώτο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα της MG. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 102 ίππων, συνδυασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μια μπαταρία 1,83 kWh.

Το σύστημα προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 195 ίππων, με διαφορά την μεγαλύτερη από όλα τα υβριδικά μοντέλα της μικρής κατηγορίας, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 8 δευτερόλεπτα. Οι μοναδικές αυτές επιδόσεις συνδυάζονται με μία εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 4,4 λίτρων/100 χλμ.

Η μπαταρία του συστήματος των 1,83 kWh είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε χωρητικότητα από τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού, κάτι που καθιστά το MG3 Hybrid+ το πιο «ηλεκτρικό» σε λειτουργία με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία στην καθημερινή οδήγηση, ιδίως μέσα στην πόλη.

Το MG3 Hybrid+ διαθέτει πέντε προγράμματα λειτουργίας, που επιτρέπουν την διαρκή εναλλαγή μεταξύ ηλεκτρικής κίνησης και υβριδικής λειτουργίας, προσαρμόζοντας την απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες της κίνησης και τις επιθυμίες του οδηγού.

Όλες αυτές οι διαφορετικές λειτουργίες γίνονται στο παρασκήνιο, χωρίς ο χρήστης να αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Αυτό που σίγουρα αντιλαμβάνεται είναι το γεγονός ότι το υβριδικό σύστημα της MG είναι το πιο «ηλεκτρικό» από όλα όσα υπάρχουν στην αγορά, με εξαιρετική απόκριση στο γκάζι από χαμηλά και απίστευτη οικονομία σε καύσιμο, ιδίως μέσα στην πόλη.

Το υβριδικό σύστημα της MG υποστηρίζεται από ένα αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων, άμεσο στην λειτουργία του και με σωστή κλιμάκωση για μείωση της κατανάλωσης.

Υπάρχουν επίσης και τρία modes λειτουργίας, Normal, Eco και Sport, με την τελευταία επιλογή να βγάζει ακόμα πιο έντονα στο προσκήνιο τους 195 ίππους του κινητήρα. Εκτός αυτών υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας τριών σταδίων για επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Οι μηχανικοί της MG δεν εστίασαν μόνο στο κορυφαίο υβριδικό σύστημα αλλά έκαναν σημαντική δουλειά και σε άλλα σημεία (νέες βάσεις κινητήρα και ανάρτησης, νέα ηχοαπορροφητικά υλικά, επεμβάσεις στο κιβώτιο), με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα απολαυστικό στην κίνηση της πόλης και παράλληλα άνετο και αθόρυβο στα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.

Το MG3 Hybrid+ είναι ένα αυτοκίνητο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο στα οδηγικά του χαρακτηριστικά, έχοντας παντού και πάντα δύναμη στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού, μία ανάρτηση που απορροφά ιδανικά τις κακοτεχνίες και μία γενικότερη αίσθηση ενός σύγχρονου αυτοκινήτου-πασπαρτού, έτοιμο να ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητήσει ο σύγχρονος καταναλωτής.

Το MG3 Hybrid+ είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τις τιμές να ξεκινούν από 19.950 ευρώ για την έκδοση Excite AT 2WD. Η έκδοση Exclusive κοστίζει 21.450 ευρώ, ενώ η πλουσιότερη έκδοση Luxury φθάνει στα 22.950 ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το MG3 Hybrid+ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Triple7» της ελληνικής αντιπροσωπείας, το οποίο περιλαμβάνει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 7 χρόνια Οδική Βοήθεια και 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, το MG3 Hybrid+ καταφέρνει να είναι μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις μικρών αυτοκινήτων των τελευταίων ετών. Με κορυφαία τεχνολογία, απίστευτη οικονομία σε καύσιμο και με ένα υβριδικό σύστημα που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τον οδηγικό του χαρακτήρα, το MG3 Hybrid+ είναι το αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του.

Πρόκειται για μία πρόταση ικανή να φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά και να προσφέρει την δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να αγοράσει την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία και ένα ποιοτικό πακέτο σε τιμή άκρως δελεαστική.

Κόντρα σε όλους και σε όλα όσα ισχύουν στην αγορά, σε πείσμα της ακρίβειας και των απλησίαστων τιμών, το MG3 Hybrid+ κάνει το όνειρο της απόκτησης ενός τεχνολογικά προηγμένου αυτοκινήτου μία πραγματικότητα για όλους.

Αν θέλετε να ζήσετε και εσείς την εμπειρία ενός αυτοκινήτου που ήρθε να ταράξει τα νερά της ελληνικής αγοράς, μπορείτε να κλείσετε άμεσα ένα test-drive στο επίσημο δίκτυο της MG σε όλη την Ελλάδα.