Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ένας ολοκαίνουργιος συρμός για… πασχαλινό δώρο!

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ένας ολοκαίνουργιος συρμός για… πασχαλινό δώρο!

ΝΕΑ

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να παραληφθεί ο πρώτους από τους συνολικά 15 νέους συρμούς, που έχουν παραγγελθεί.

Advertisement
Advertisement

Θέμα λίγων ημερών είναι, πλέον, η άφιξη ενός ολοκαίνουργιου συρμού για το Μετρό Θεσσαλονίκης και θα είναι ο πρώτος από τους συνολικά 15 που έχει παραγγείλει η Ελληνικό Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hitachi έχει έτοιμο τον πρώτο συρμό ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα την Μεγάλη Εβδομάδα, για να ενταχθεί στο στόλο του νέου μητροπολιτικού μέσου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αριθμεί 19 τρένα. Στη συνέχεια θα αρχίσουν να καταφτάνουν στην πόλη και οι υπόλοιποι 14 τους επόμενους μήνες ολοκληρώνοντας την προμήθεια των περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην προμήθεια των επιπλέον συρμών είναι πως μόλις παραληφθεί ένας αριθμός περίπου επτά συρμών, θα μπορέσει να βελτιωθεί η συχνότητα των δρομολογίων και από τα περίπου τρία λεπτά που είναι σήμερα σε ώρες αιχμής τα δρομολόγια δύναται να φτάσουν ίσως και στο βέλτιστο τους σημείο, δηλαδή να πραγματοποιούνται ανά 90 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την περίπτωση, θα επιτευχθούν πολύ υψηλότερες συχνότητες, σε σχέση με το Μετρό της Αθήνας, το οποίο, βεβαίως, εξυπηρετεί αισθητά μεγαλύτερο όγκο δρομολογίων και σε πολύ πιο διευρυμένο δίκτυο.