Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετρό Αθήνας: Επανεκκίνηση στη Γραμμή 4

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετρό Αθήνας: Επανεκκίνηση στη Γραμμή 4

ΝΕΑ

Μετρό Αθήνας: Επανεκκίνηση στη Γραμμή 4

ΝΕΑ

Μπαίνουν ξανά μπροστά οι μηχανές στα μεγάλα εργοτάξια του αθηναϊκού μετρό, μετά από περίπου 20 ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα έργα για την επέκταση του Μετρό της Αθήνας, με τη νέα γραμμή 4. Όπως ανακοίνωσε στην τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους εργαζομένους, ώστε να επιστρέψουν κανονικά στα εργοτάξια.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι λύνουν την απεργία, που άρχισε στις 20 Μαΐου και ξεκινούν αρχικά με πενθήμερη 8ωρη εργασία, μέχρι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και όταν υπάρξει οριστικά θετική κατάληξη, οι ρυθμοί θ’ ανέβουν.

Από την πλευρά του ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως «η εταιρεία σέβεται τους νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις, πληρώνει σύμφωνα με αυτές, ενώ όπως είπε η ΑΒΑΞ δεν χρωστά, είναι ενήμερη, ενώ πληρώνει και τις όποιες υπερωρίες. Υπάρχουν κατά καιρούς απεργίες, που δεν θέλω εγώ να κρίνω εάν είναι υποβολιμαίες, αλλά ζητάει ένα σωματείο +15%, δεν είναι μόνο αν το δώσουμε εμείς, θα συμπαρασύρει μια σειρά εταιρειών. Σεβόμαστε τις Συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τα συνδικάτα, πιστεύω ότι θα βρούμε κοινή λογική χωρίς να υπάρχει επίπτωση στο έργο. Μετά τη 15ήμερη απεργία, έχουμε τη διαβεβαίωση μετά τη Γενική Συνέλευση του σωματείου ότι αύριο ξεκινούν οι εργασίες και από την άλλη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι ώστε να δούμε σε εύλογα περιθώρια τι μπορούμε να δώσουμε».

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν εξακολουθούν να είναι λίγοι οι σταθμοί που έχουν παραδοθεί για εργασίες στο σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ.Μιτζάλη, γίνεται προσπάθεια μέχρι το τέλος του έτους να ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα εργοτάξια.

Εξελίξεις φαίνεται πως θα υπάρξουν και στο «παγωμένο» εργοτάξιο στον σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Τα έργα σε αυτόν τον σταθμό που είναι και ο κεντρικότερος της γραμμής 4, καθώς θα συνδέεται και με τον αντίστοιχο σταθμό της γραμμής 3, δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω της προσφυγής που είχε γίνει στο ΣτΕ.