Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα Μεταφοράς: Έρχεται η ώρα της πληρωμής με κινητό!

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα Μεταφοράς: Έρχεται η ώρα της πληρωμής με κινητό!

ΝΕΑ

Μέσα Μεταφοράς: Έρχεται η ώρα της πληρωμής με κινητό!

ΝΕΑ

Η εφαρμογή tap and ride θα είναι σύντομα διαθέσιμη, για να απλοποιήσει τις συναλλαγές του επιβατικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2025 εκτιμάται ότι θα μπορούν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν το κινητό τους για να πληρώνουν το εισιτήριο τους σε μετρό, λεωφορεία και τραμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Πετράκης, country manager της Visa Greece, στο ypodomes.com τόνισε πως αυτή την εποχή γίνεται η εγκατάσταση του εξοπλισμού, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους και από το 2025 να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία tap to ride στους επιβάτες. Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις λεωφορειακές γραμμές προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ.Πετράκης ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της χρήσης του κινητού μέσω της υπηρεσίας tap to ride καθώς όπως είπε, λειτουργεί με επιτυχία σε πολλά αντίστοιχα συστήματα μεταφορών σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα για το Λονδίνο αποκάλυψε ότι η χρήση του κινητού έχει φτάσει το 75% ξεπερνώντας σε χρήση κάθε άλλη εφαρμογή.

Advertisement
Advertisement

Στην Ελλάδα όπως είπε, έχει γίνει η εγκατάσταση του σε περίπου 30 πόλεις, με σημαντικά αποτελέσματα ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με έρευνες της Visa, η χρήση του κινητού μέσω της υπηρεσίας tap to ride είναι σημαντικά αποδεκτή από το επιβατικό κοινό καθώς υπάρχει εξοικείωση με την χρήση του κινητού ως μέσο πληρωμής ενώ αυξάνει σημαντικά και τα έσοδα από εισιτήρια καθώς με τη χρήση του ο επιβάτης δεν χρειάζεται να αναζητήσει σημείο για την αγορά του.