Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Τι είναι τα «Mythos»;

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Τι είναι τα «Mythos»;

ΝΕΑ

Mercedes: Τι είναι τα «Mythos»;

ΝΕΑ

Η έβδομη γενιά της SL θα αποκτήσει και μία ειδική, limited edition εκδοχή στο πλαίσιο της νέας, οικογένειας exclusive αυτοκινήτων της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα AMG της Mercedes-Benz σκοπεύει να παρουσιάσει μία νέα speedster, η οποία θα αποτελέσει μέρος των περιορισμένης διαθεσιμότητας μοντέλων Mythos.

Σύμφωνα με ανθρώπους της εταιρείας, το νέο open-top μοντέλο θα διατεθεί σε συγκεκριμένους πελάτες, με την πρώτη εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη στο Mercedes Centre of Excellence στο Ζιντελφίνγκεν της Γερμανίας.

Το event διοργανώνεται 6-8 Ιουνίου, λίγο καιρό πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας speedster, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές με τον ερχομό του 2025.

Advertisement
Advertisement

Βάσει της προεπισκόπησης της εκδήλωσης, οι θεατές θα δουν ένα open-top όχημα σε μορφή κόνσεπτ, με πολύ χαμηλό αμάξωμα και χωρίς οροφή ή παρμπρίζ. Μάλιστα, θα έχει και προστατευτικό halo, ενώ θα απαιτείται και η χρήση κράνους εάν κάποιος θέλει να απολαύσει τις επιδόσεις του.

Παρότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της νέας AMG δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί, το Autocar αναφέρει ότι η περιορισμένης παραγωγής SL θα βασιστεί στην πλατφόρμα SL 63 4Matic+. Συνεπώς, μπορούμε να αναμένουμε έναν twin-turbo V8 με απόδοση 585 ίππους και τετρακίνητο σύστημα.

Οι εκδόσεις Mythos θα αφορούν αποκλειστικούς πελάτες και μεταξύ άλλων θα τις δούμε σε μοντέλα Mercedes-Benz, AMG και Maybach. Τέλος, πέραν της SL speedster, το τμήμα επιδόσεων της εταιρείας φέρεται να δουλεύει και σε μία SL Maybach, όπως δημοσιοποίησε το 2022 ο επικεφαλής σχεδιασμού, Gorder Wagener.

Advertisement

Οι περιορισμένης διαθεσιμότητας Myhtos πρόκειται να αποτελέσουν το επόμενο βήμα της Mercedes σχετικά με την εξατομίκευση ενός μοντέλου στις προτιμήσεις του πελάτη.