Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: To test και η «τούμπα» του Δημοσιογράφου τα άλλαξε όλα

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: To test και η «τούμπα» του Δημοσιογράφου τα άλλαξε όλα

ΝΕΑ

Mercedes: To test και η «τούμπα» του Δημοσιογράφου τα άλλαξε όλα

ΝΕΑ

Η πρώτη A-Class λίγο έλειψε να καταστρέψει την Mercedes-Benz το 1997. Και ο από μηχανής θεός ήταν το ESP.

Advertisement
Advertisement

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από εκείνο το φθινόπωρο του 1997, όταν ένας δημοσιογράφος από περιοδικό της Σουηδίας σόκαρε τον κόσμο της αυτοκίνησης φέρνοντας την νέα και πολυδιαφημιζόμενη τότε A-Class σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η ανατροπή της μικρής Mercedes δημιούργησε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο και λίγο έλειψε να ανατρέψει και την πορεία ολόκληρης της εταιρίας. Το διαβόητο τεστ της προσομείωσης αποφυγής ενός ταράνδου και η παταγώδης αποτυχία της Mercedess συγκλίνησαν την αυτοκινητοβιομηχανία και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Οι Γερμανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω. Και έπιασαν τον τάρανδο από… τα κέρατα. Ή για την ακρίβεια από το ESP. Ο τότε πρόεδρος της εταιρίας, Jurgen Hubbert, σε έξαλλη κατάσταση κάλεσε τους μηχανικούς του να το διορθώσουν το συντομότερο δυνατό.

Advertisement
Advertisement

Και η λύση ήρθε μόλις δύο μήνες αργότερα, με την εγκατάσταση ως στάνταρ εξοπλισμού στην A-Class του ESP. Και για να αποδείξουν ότι αυτό αρκούσε να μετατρέψει την A-Class σε ένα ασφαλές αυτοκίνητο, κάλεσαν δημοσιογράφους σε πίστα στην Βαρκελώνη για να το αποδείξουν.

Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Από εκεί και πέρα όχι μόνο η A-Class αλλά και όλα τα μοντέλα της μάρκας άρχισαν να εφοδιάζονται με στάνταρ το ESP. Και πλέον είναι υποχρεωτικός στάνταρ εξοπλισμός για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Advertisement

Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια εκείνης της περιπέτειας με το αίσιο τέλος, η Mercedes δημιούργησε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο video, στο οποίο κάνει την εμφάνισή του, ως guest star, και ένας… τάρανδος.

Πατήστε το play και δείτε μία πολύ όμορφη και δημιουργική δουλειά από τους Γερμανούς. Και λίγο πιο κάτω, μέσα από το video της A-Class του 1997, προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στα αυτοκίνητά μας μέσα σε μόλις 25 χρόνια και πόσο πιο ασφαλείς είναι σήμερα οι μετακινήσεις μας. Και όλα αυτά για έναν… τάρανδο! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια θα είναι τα καινοτόμα στοιχεία της Mercedes-Benz EQG; (+video)
Mercedes-Benz: Μηδενικά ατυχήματα ως το 2050
Στο «σφυρί» Mercedes-Benz ML55 AMG με 1.900 ευρώ!