Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG One: Τα προβλήματα μιας Formula 1 για το δρόμο

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG One: Τα προβλήματα μιας Formula 1 για το δρόμο

ΝΕΑ

Mercedes-AMG One: Τα προβλήματα μιας Formula 1 για το δρόμο

ΝΕΑ

Η μετάβαση από τις πίστες στους δρόμους δεν είναι μία καθόλου απλή υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG One, η οποία παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και παράγεται από τον Αύγουστο του 2022, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V-6 1,6 λίτρων, σχεδόν πιστή αντιγραφή ενός αντίστοιχου της Formula 1.

Ωστόσο, η διαδικασία εκκίνησης αυτού του hypercar είναι κρίσιμη: το πρόωρο σβήσιμο του κινητήρα έξι φορές στη σειρά πριν φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία μπορεί να «μπλοκάρει» το αυτοκίνητο, απαιτώντας από έναν τεχνικό της AMG να το «ξεκλειδώσει».

Χρειάζονται 5-8 λεπτά για να φτάσει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης στη βέλτιστη θερμοκρασία, εάν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. Η οδήγηση μειώνει το χρόνο αναμονής σε 2-5 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το hypercar εκκινεί πάντα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

O κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν τίθεται σε λειτουργία μέχρι ο καταλυτικός μετατροπέας να φτάσει τους 500 βαθμούς, μια διαδικασία που διαρκεί από 60 έως 90 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το AMG One συμπεριφέρεται ουσιαστικά σαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Ο Nico Rosberg, ο οποίος παρήγγειλε το αυτοκίνητο το 2018 και περίμενε έξι χρόνια για την παράδοση, έμαθε από πρώτο χέρι τη σημασία αυτής της διαδικασίας.

Η AMG One, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, ξεκινάει με ηλεκτρική λειτουργία και παράγει έως και 120 ντεσιμπέλ θορύβου όταν είναι ενεργός ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, γεγονός που οδήγησε τη Mercedes-AMG να συμπεριλάβει ακουστικά με προστασία από τον θόρυβο μαζί με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Η εξέλιξη της AMG One αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τη Mercedes-AMG, ιδίως όσον αφορά τη μείωση των στροφών ρελαντί του κινητήρα από τις 5.000 στροφές ανά λεπτό στις 1.250 στροφές ανά λεπτό.

Μόνο 275 μονάδες κατασκευάζονται στο χέρι, με άλλους οδηγούς της F1, όπως ο David Coulthard, μεταξύ των ιδιοκτητών.

 Η Mercedes έχει αποκλείσει τη δημιουργία άλλου αυτοκινήτου δρόμου με κινητήρα F1 λόγω των αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement