Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το καλημέρα ρεκόρ στη Laguna Seca για το Koenigsegg Jesko Attack

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το καλημέρα ρεκόρ στη Laguna Seca για το Koenigsegg Jesko Attack

ΝΕΑ

Με το καλημέρα ρεκόρ στη Laguna Seca για το Koenigsegg Jesko Attack

ΝΕΑ

Το Koeningsegg Jesko Attack είναι ο νέος βασιλιάς της Laguna Seca παίρνοντας το ρεκόρ από την Czinger 21C.

Advertisement
Advertisement

Το Koenigsegg Jesko Attack φτιάχτηκε από τη σουηδική εταιρεία για έναν και μόνο σκοπό: Να καταρρίπτει ρεκόρ στις πίστες όλου του κόσμου. Αυτόν το στόχο δεν άργησε να τον πετύχει γράφοντας νέο ρεκόρ με αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα Laguna Seca της Καλιφόρνια.

Η Koenigsegg αποφάσισε να επισκεφτεί τη θρυλική πίστα του Μοντερέι και να δοκιμάσει τις δυνατότητες της ειδικής έκδοσης Jesko Attack. Με οδηγό τον Μάρκους Λούντ στο τιμόνι κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:24.86 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 58 δέκατα του δευτερολέπτου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Μάρκους Λούντ δεν είχε επισκεφτεί στο παρελθόν την πίστα της Καλιφόρνια και με την πρώτη κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το supercar της Koenigsegg ήταν στην πιο επιθετική του μορφή. Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είχαν ρυθμιστεί για την μέγιστη κάθετη δύναμη, ενώ η ισχύς από τον κινητήρα ήταν επίσης στη μέγιστη τιμή.

Θυμίζουμε ότι το Koenigsegg Jesko Attack χρησιμοποιεί έναν V8 με 5.000 κυβικά, δύο turbo και 1.622 ίππους. Το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ήταν αμόλυβδη Ε85, οι αναρτήσεις είχαν αγωνιστικό στήσιμο, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είχε κοντή κλιμάκωση για να ταιριάζει στις συνθήκες της πίστας.

Ο CEO της Koenigsegg δήλωσε μετά το ρεκόρ ότι το Jesko Attack θα δοκιμαστεί και σε άλλες πίστες σε όλο τον κόσμο με στόχο να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής σε κάθε γωνιά του πλανήτη.