Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το φόβο του Τραμπ οι εταιρείες αυτοκινήτου

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το φόβο του Τραμπ οι εταιρείες αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Με το φόβο του Τραμπ οι εταιρείες αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Το ενδεχόμενο εκλογής του Τραμπ στην Αμερική έχει κάνει πολλές εταιρείες να σκέφτονται την στρατηγική τους με τα ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai και η Kia ετοιμάζονται να στρέψουν τη στρατηγική τους προς τα υβριδικά οχήματα, εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Αρχικά, οι εν λόγω κορεατικοί κατασκευαστές είχαν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω των κινήτρων που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ωστόσο, η πιθανή αλλαγή πολιτικής υπό τον Τραμπ ώθησε τον όμιλο Hyundai Motor Group να ενσωματώσει μια υβριδική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής της Τζόρτζια, το οποίο αρχικά προοριζόταν μόνο για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Οι αναλυτές της αγοράς υποδεικνύουν ότι η Hyundai, η Kia και η Genesis θα πρέπει να προσαρμοστούν αυξάνοντας τις υβριδικές προσφορές.

Η Hyundai σχεδιάζει να εξοπλίσει όλα τα υπάρχοντα μοντέλα με υβριδικούς κινητήρες και να αναπτύξει νέα υβριδικά συστήματα κίνησης, ειδικά για μικρότερα οχήματα.

Αυτή η στροφή έχει ήδη αποδειχθεί επωφελής, με τις παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων της Hyundai να αυξάνονται κατά 17% το πρώτο τρίμηνο του 2024 και τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου να αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Αυτή η προσαρμογή της στρατηγικής ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες τάσεις της αγοράς που δείχνουν επιβράδυνση των πωλήσεων EV και σημαντική αύξηση των πωλήσεων υβριδικών οχημάτων.

Για παράδειγμα, τον Ιούνιο, οι πωλήσεις EV στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,8%, ενώ οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 32,5%, γεγονός που υποδηλώνει τη μετατόπιση της προτίμησης των καταναλωτών από τα ηλεκτρικά στα υβριδικά.

Advertisement