Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μερικά ευρώ παραβιάζεις ένα Tesla

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μερικά ευρώ παραβιάζεις ένα Tesla

ΝΕΑ

Με μερικά ευρώ παραβιάζεις ένα Tesla

ΝΕΑ

Κινεζική εταιρεία λογισμικού υποστηρίζει ότι με μια πολύ φτηνή συσκευή μπορεί να παραβιάσει αυτοκίνητα της Tesla και άλλων δύο εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πλέον απίστευτα συστήματα τεχνολογίας τα οποία απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό ο οδηγός και οι επιβάτες. Ένα από αυτά είναι το σύστημα απομακρυσμένης λειτουργίας με το οποίο ο οδηγός μπορεί να κλειδώσει/ξεκλειδώσει το όχημα και να ετοιμάσει διάφορες λειτουργίες πριν καν βρεθεί στην καμπίνα του.

Το συγκεκριμένο σύστημα ήταν αρκετά ευάλωτο σε επιθέσεις από χάκερς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δούλεψαν εντατικά για να βελτιώσουν την ασφάλεια. Χρησιμοποίησαν λοιπόν σύστημα υπερυψηλών συχνοτήτων UWB για να μπορέσουν να αποφύγουν τις επιθέσεις και σε μεγάλο ποσοστό το κατάφεραν.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προστατευτεί πλήρως από τους χάκερ σε όλο τον κόσμο. Μια κινεζική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, η GoGoByte, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι με ένα μικρό εξάρτημα που κατασκεύασε είναι σε θέση να χακάρει σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν UWB.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι μετά από δοκιμές που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι με το φτηνό τους εξάρτημα που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, μπορεί να ανοίξει αυτοκίνητα όπως Tesla και Chevrolet. Οι δοκιμές έγιναν σε ένα Tesla Model 3 από απόσταση 4,5 μέτρων και το «ψηφιακό κλειδί» λειτούργησε κανονικά ανοίγοντας το αυτοκίνητο.

Στην Tesla πάντως δίνουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με το σύστημα «Pin To Drive». Μπορεί δηλαδή να καταφέρει ο κάτοχος αυτού του κινεζικού εξαρτήματος να μπει στο εσωτερικό ενός Model 3, αλλά μετά θα χρειαστεί έναν 4ψήφιο αριθμό για να μπορέσει να το κάνει να κινηθεί.