Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ρεκόρ 15ετίας για την αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούλιο. Οι εκθέσεις γεμάτες όπως και η διάθεση για αλλαγή του παλιού ΙΧ. Ιδού ποιές εταιρείες τρέχουν την κούρσα…

Advertisement
Advertisement

Από την αρχή του έτους οι πωλήσεις έχουν αυξητική τάση ενώ ο Ιούλιος με το καλημέρα έδειξε ότι θα πάει πολύ δυνατά. Αν και είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα, η ποσοστιαία άνοδος ξεπερνά το 100% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, από την Δευτέρα 1 έως και την Δευτέρα 8 Ιουλίου οι πωλήσεις σχεδόν άγγιξαν τις 4.000 μονάδες.

Σε ποσοστό ανόδου ο φετινός Ιούλιος είναι αυξημένος κατά 112,2%, ενώ αν συγκρίνουμε το τρέχοντα μήνα με τον αντίστοιχο (και τις αντίστοιχες ημέρες) του 2022, η άνοδος φτάνει στο εντυπωσιακό, 213,6%.

Ζήτηση και από ιδιώτες

Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα και δύσκολα θα συνεχιστεί η τρελή κούρσα, μέχρι τέλος του μήνα. Ωστόσο οι προβλέψεις είναι μόνο θετικές και τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στον κλάδο αλλά και σε όσους αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο. Όλα αυτά τη στιγμή που οι τιμές είναι αυξημένες και οι μισθοί σχεδόν στάσιμοι.

Advertisement
Advertisement

Το ρόλο τους παίζουν οι εταιρικές πωλήσεις αλλά όπως αποδεικνύεται και οι πωλήσεις των ιδιωτών παρουσιάζουν τεράστια άνοδο που αγγίζει σε ποσοστό +136,9%.

Από πλευράς εταιρειών η Toyota οδηγεί την κούρσα με 845 ταξινομήσεις ενώ με 505 ακολουθεί δεύτερη η Citroen/DS. Το… βάθρο συμπληρώνει η Hyundai με 313 πωλήσεις. Πιο κάτω βρίσκεται η Suzuki που συνεχίζει να διαθέτει μεγάλο όγκο αυτοκινήτων, με την KIA να ακολουθεί. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι μάρκες, Fiat, Peugeot, Mercedes, Nissan και Audi.

Δυναμικά παίζει τον Ιούλιο η BYD

Αξιοσημείωτη η πορεία της Mazda που ακολουθεί από την 11η θέση ενώ έκπληξη αποτελούν οι πωλήσεις της BYD που έχουν φτάσει τις 80 μονάδες όταν την ίδια ώρα η MG έχει φτάσει τις 93.

Advertisement

Από τις ακριβές μάρκες, η Land Rover είναι σταθερή αξία με 14 ταξινομήσεις, η Porsche έχει 8, η Jaguar 6, η Maserati 2 ενώ έχει ταξινομηθεί και μια Bentley.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά, η αγορά τελικά… κινείται και περιμένουμε να δούμε πού θα σταματήσει η μπίλια, όχι μόνο τον Ιούλιο, αλλά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Advertisement