Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 300.000 ευρώ έχεις παράθυρο με θέα τις… αναρτήσεις

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 300.000 ευρώ έχεις παράθυρο με θέα τις… αναρτήσεις

ΝΕΑ

Με 300.000 ευρώ έχεις παράθυρο με θέα τις… αναρτήσεις

ΝΕΑ

Στην Mustang GTD υπάρχει ειδικό παράθυρο στην καμπίνα που σου επιτρέπει να δεις πως δουλεύουν οι αναρτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Ford αποφάσισε να κατασκευάσει την κορυφαία της Mustang GTD αποφάσισε ότι περιορισμοί και συμβιβασμοί δε χωράνε. Άλλωστε εκείνος που θα δώσει 300.000 ευρώ θέλει να απολαύσει εκτός από μοναδικές επιδόσεις και εμπειρία οδήγησης, λεπτομέρειες που δεν έχει συναντήσει σε άλλο αυτοκίνητο.

Πολύ σωστά λοιπόν οι άνθρωποι της Ford επέλεξαν στην πολύ ιδιαίτερη GTD να τοποθετήσουν και πολύ ιδιαίτερα στοιχεία. Ένα από αυτά που σίγουρα δε θα περάσει από κανέναν απαρατήρητο είναι το κρυφό παράθυρο στην καμπίνα το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να παρατηρήσουν τη λειτουργία των αναρτήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Το μέγεθος του παραθύρου έχει 610 χιλ. μήκος και 254 χιλ. ύψος και το κάλυμμα είναι από αντιχαρακτικό υλικό και ανθρακονήματα στον σκελετό. Εκείνο που μπορεί τώρα να δει ο επιβάτης είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι πίσω αναρτήσεις που είναι οριζόντια τοποθετημένες. Το σύστημα άλλωστε που χρησιμοποιεί η Ford είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης καθώς προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Ford Performance και ονομάζεται Multimatic Adaptive Spool.

Advertisement
Advertisement

Οι αναρτήσεις προσαρμόζουν αυτόματα την απόσβεση ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και το οδόστρωμα, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να μειώσουν το ύψος του αυτοκινήτου ηλεκτρονικά κατά 40 χιλ. στο πρόγραμμα Track. Το σύστημα της ανάρτησης είναι ορατό τόσο από μέσα, όσο και έξω από το αυτοκίνητο χάρη στο γυάλινο πίσω κάλυμμα της ουράς.