Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λεωφορεία: Στο 70% η ανανέωση του στόλου της Αθήνας!

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λεωφορεία: Στο 70% η ανανέωση του στόλου της Αθήνας!

ΝΕΑ

Λεωφορεία: Στο 70% η ανανέωση του στόλου της Αθήνας!

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με χρονοδιάγραμμα εντός του 2025.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το φθινόπωρο του 2025, συνολικά 951 νέα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, σύμφωνα με το όσα ανέφερε η Γενική Γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, καθώς πάνω από το 70% του στόλου θα ανανεωθεί.

Μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, η κ. Παληαρούτα τόνισε ότι: «θέλουμε και προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση για τα τρόλεϊ έτσι ώστε ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περισσότερο».

Σύμφωνα με την κ. Παληαρούτα, όταν ανανεώνεται ένας στόλος λεωφορείων η εξυπηρέτηση γίνεται πιο ποιοτική. Σε ό,τι αφορά στο Μετρό της Αθήνας, τόνισε ότι αποτελεί ένα σπουδαίο έργο, αλλά χρειάζεται συντήρηση. Ήδη, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ανακαίνιση 14 συρμών της Γραμμής 1, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι δράσεις που κάνουμε είναι για να βελτιωθεί η ποιότητα για τον πολίτη, αλλα και για την προστασία του περιβάλλοντος».

Advertisement
Advertisement

Ανάλογες δράσεις, γίνονται και για το στόλο του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα Μεταφορών: «Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουμε εξασφαλίσει 190 νέους οδηγούς με συμβάσεις μέχρι τέλους του έτους, έτσι έχουμε 40 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης».