Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Legrand: Φορτίζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Legrand: Φορτίζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Legrand: Φορτίζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η Legrand διαθέτει πολλές καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Τίποτα πλέον δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η ορμή με την οποία οι κατασκευαστές επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με τη στροφή παραδοσιακών δυνάμεων του τομέα της ενέργειας προς καινοτόμες λύσεις φόρτισης αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει ένα λαμπρό μονοπάτι που οδηγεί απευθείας σε ένα βιώσιμο μέλλον στις μετακινήσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης έχει λάβει πλέον έναν χαρακτήρα επαγρύπνησης προς αυτήν την κατεύθυνση και μας θυμίζει την ευθύνη όλων να στηρίξουμε ένα μέλλον φιλικό προς το περιβάλλον.

Δεν είναι τυχαίο πως φορείς και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν αυτήν την ημέρα στην ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών, ενώ παράλληλα οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες του κλάδου καταθέτουν προτάσεις και ιδέες με σκοπό να επιταχυνθεί η επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την προστασία του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Το μέγεθος αυτής της προσπάθειας μπορούμε να το αντιληφθούμε εύκολα αν ρίξουμε μια ματιά στις εταιρείες που έχουν δώσει έμφαση στα προϊόντα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Ο Όμιλος Legrand είναι ένα τρανό παράδειγμα αυτής της επένδυσης καθώς ο κορυφαίος κατασκευαστής έχει πλέον δυναμική παρουσία στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος Legrand, μέσω της θυγατρικής εταιρείας έχει προσθέσει στο δυναμικό της δύο επιπλέον φίρμες με ειδικό βάρος στον τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για την ολλανδική Ecotap και την φινλανδική Ensto οι οποίες έχουν ενδυναμώσει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία τον Όμιλο Legrand.

Advertisement

Η τεράστια εμπειρία της Legrand στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές εγκαταστάσεις την έχει βοηθήσει να αναπτύξει και να εξελίξει καινοτόμους και αξιόπιστους σταθμούς φόρτισης οχημάτων. Μάλιστα η εταιρεία έχει φροντίσει να επενδύσει σε πολύ πρωτοποριακά συστήματα προκειμένου η γκάμα των φορτιστών της να έχουν πληθώρα εξελιγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών και λειτουργιών στην υπηρεσία του χρήστη.

Advertisement

Η Legrand διαθέτει λύσεις για οικιακή φόρτιση ή για επαγγελματική φόρτιση εταιρικών στόλων και η γκάμα της επεκτείνεται από λύσεις AC 3,7 kW έως και 22 kW και φτάνει μέχρι τους DC φορτιστές από 30 kW μέχρι και 180 kW. Εκτός από το βασικό τους χαρακτηριστικό που είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής, οι σταθμοί φόρτισης της Legrand είναι επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι, με Type 2 connector και πρίζες σούκο, Mode 3 ή Mode 2 στην περίπτωση AC και Mode 4 στην περίπτωση DC με βαθμό στεγανότητας και προστασίας κρούσης IP55 και IK10 αντίστοιχα. Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στη φόρτιση οχημάτων.

Ιδιαίτερα για την οικιακή φόρτιση η Legrand έχει δημιουργήσει τη νέα σειρά φορτιστών Green Up One που είναι συμβατή με μονοφασική και τριφασική εγκατάσταση. Όλοι οι σταθμοί φόρτισης Green Up One διαθέτουν ενσωματωμένο καλώδιο 5 μέτρων με τύπο πρίζας type 2. Επιπλέον, έχουν εύκολο έλεγχο και προσβασιμότητα μέσω Bluetooth.

Advertisement

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε τη δυνατότητα συνδεσιμότητας : η Legrand έχει εξελίξει ένα προηγμένο σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης των σταθμών φόρτισης μέσω smartphone. Μέσω Bluetooth και την εφαρμογή EV CHARGE light ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την πρόσβαση στον σταθμό φόρτισης με δυνατότητα κλειδώματος, να παρακολουθήσει τη φόρτιση, να παρακολουθήσει την κατανάλωση και τις χρεώσεις, να τον προγραμματίσει για βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης και να δημιουργήσει χρονοπρογράμματα.

Η είσοδος εταιρειών όπως η Legrand στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης αποδεικνύουν το πόσο σημαντική είναι η στιγμή που διανύουμε. Εκτός από τα ποιοτικά της προϊόντα η εταιρεία έχει το πλεονέκτημα της κορυφαίας γνώσης του τομέα την οποία δεν διστάζει να μοιραστεί με όλους όσους ενδιαφέρονται για την ηλεκτροκίνηση και τους σταθμούς φόρτισης. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτροκίνησης, να ενημερώσει και να αφυπνίσει τους πολίτες για μια αποφασιστική στροφή προς τη βιώσιμη μετακίνηση.