Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζοι – Ευρωπαίοι σημειώστε «Χ» στον Euro NCAP

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινέζοι – Ευρωπαίοι σημειώστε «Χ» στον Euro NCAP

ΝΕΑ

Κινέζοι – Ευρωπαίοι σημειώστε «Χ» στον Euro NCAP

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι του Euro NCAP πραγματοποίησαν τις δοκιμές πρόσκρουσης στα καινούργια μοντέλα τα οποία θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά με την κινεζική ZEEKR να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Το 001 είναι το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης ZEEKR το οποίο θα διατίθεται και στην Ευρώπη. Η κινεζική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2021, έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα πολυτελή μοντέλα της Γηραιάς Ηπείρου και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της δείχνει να έχει τον εξοπλισμό να το πραγματοποιήσει.

Πλέον, αποδεικνύεται ότι έχει και την τεχνολογία και το επίπεδο παρεχόμενης ασφάλειας να σταθεί πλάι σε αυτά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, το 001 απέσπασε βαθμολογία 95% από τους ανθρώπους του Euro NCAP και πήρε την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών.

Ακόμα καλύτερα τα πήγε το ZEEKR X, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο συγκέντρωσε βαθμολογία 96% και 5 αστέρια, επίσης.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα δύο μοντέλα της ZΕΕΚR, αξιολογήθηκε και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Maxus MIFA 7, το επταθέσιο MPV μοντέλο. Και αυτό το κινεζικό μοντέλο τα κατάφερε, αποσπώντας 5 αστέρια.

Στον Euro NCAP έκαναν crash tests και στο καινούργιο Volkswagen Tiguan, το οποίο και αυτό απέσπασε την ανώτατη διάκριση για την παρεχόμενη ασφάλεια σε επιβάτες, πεζούς και δικυκλιστές.

Τέλος, από την αξιολόγηση του Euro NCAP πέρασε και η επιβατική έκδοση του νέου Ford Transit Custom, το οποίο διατίθεται ακόμη και έκδοση με εννέα καθίσματα. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι με το βασικό πακέτο εξοπλισμού πήρε 3 αστέρια, ενώ με το προαιρετικό πακέτο ασφάλειας πιθανόν να έπαιρνε 4 αστέρια.