Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλασικές Porsche 911 με αυτόματο κιβώτιο; (+video)

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλασικές Porsche 911 με αυτόματο κιβώτιο; (+video)

ΝΕΑ

Κλασικές Porsche 911 με αυτόματο κιβώτιο; (+video)

ΝΕΑ

H εταιρεία KCPerformance αναλαμβάνει να βελτιώνει σύγχρονα μοντέλα και να ανανεώνει κλασικά sports cars και supercars, μεταξύ των οποίων και οι (αερόψυκτες) Porsche 911.

Advertisement
Advertisement

Ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της 911 ήταν το 1997. Τότε, η Porsche παρουσίασε την πρώτη υδρόψυκτη εκδοχή του μοντέλου το οποίο από την πρώτη παρουσίασή του μέχρι τότε διέθετε αερόψυκτο κινητήρα (boxer, φυσικά).

Έκτοτε έχουν περάσει 27 χρόνια και η 911 έχει βελτιωθεί σημαντικά, τόσο τεχνολογικά όσο και σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις. Όσοι έχουν κάποια από τις αερόψυκτες, πλέον, έχουν τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν το αυτοκίνητό τους και σε ό,τι αφορά κάποια μηχανικά μέρη του.

Σε αυτό συμβάλλει η ολλανδική εταιρεία KCPerformance, η οποία ανακοίνωσε ότι μπορεί να τοποθετεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK («Porsche Doppelkupplungsgetriebe») σε 911 με αερόψυκτο κινητήρα, άρα σε οχήματα που η ηλικία τους πλησιάζει τα 30 χρόνια (τουλάχιστον).

Advertisement
Advertisement

Η Porsche, τοποθέτησε το κιβώτιο αυτό στην 911 το 2008, ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού του μοντέλου, δηλαδή σχεδόν 11 χρόνια έπειτα από την κατάργηση του αερόψυκτου boxer στο αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι της KCPerformance έχουν μετασκευάσει το κιβώτιο ώστε να είναι συμβατό και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις παλιότερες γενιές του μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αυτοκινητική ιστοσελίδα Motor1 η ολλανδική εταιρεία έχει αναπτύξει μια ευρεσιτεχνία όπου το PDK είναι δυνατόν να τοποθετείται στο αυτοκίνητο και να λειτουργεί αξιόπιστα.

Όπως είπε ο Κάζιμιρ φαν Χόοϊντονκ, συνιδρυτής της εταιρείας, έχουν εξελίξει και τοποθετούν ένα αλουμινένιο δίσκο μεταξύ του υπάρχοντος κινητήρα και του σύγχρονου κιβωτίου PDK. Επίσης, αλλάζουν τον σφόνδυλο και τοποθετούν νέο στροφαλοφόρο και αισθητήρες οι οποίοι ελέγχουν διαρκώς την ταχύτητα περιστροφής του.

Advertisement

Επιπλέον, τοποθετούν στον κινητήρα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, όπως και την κατάλληλη κεντρική ηλεκτρονική μονάδα η οποία ελέγχει και φροντίζει για την σωστή λειτουργία της μετατροπής και του κιβωτίου.

Από την KCPerformance ανακοινώθηκε ότι το κόστος για την τοποθέτηση του κιβωτίου PDK σε μια παλαιότερης γενιάς Porsche 911 μπορεί να φτάσει έως και τα περίπου 50.000 ευρώ. Το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο ολοκληρώθηκε η αλλαγή ήταν μια 911 με την κωδική ονομασία «993» η οποία παρουσιάστηκε το 1994. Το επόμενο είναι μια 911 Turbo με τη κωδική ονομασία «930» η οποία παρουσιάστηκε το 1975.

Advertisement