Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κυκλοφορεί νόμιμα το Tesla Cybertruck στην Ευρώπη;

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κυκλοφορεί νόμιμα το Tesla Cybertruck στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Κυκλοφορεί νόμιμα το Tesla Cybertruck στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Τελευταία, όλο και περισσότερα αμερικανικά θηρία, εμφανίζονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Είναι υπερβολικά ογκώδες, είναι υπερβολικά βαρύ (πάνω από 3 τόνους) και έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους πεζούς! Ναι, το Tesla Cybertruck είναι ένα αναμφισβήτητα εντυπωσιακό όχημα, το οποίο, όμως, με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας, δεν θα έπαιρνε ποτέ νόμιμη έγκριση για τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η Ρωσία, στην οποία έχουν εντοπιστεί μερικά θηριώδη Tesla, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, αφενός διότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου διότι βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Και τότε, πώς εξηγείται το γεγονός ότι έχουν ταξινομηθεί Cybertruck σε κράτη-μέλη της EE, όπως η Πολωνία, η Αυστρία και εσχάτως η Τσεχία, όπως αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σύμβουλος της Tesla, Άντονι Μάρτιν.

Advertisement
Advertisement

Η εξήγηση μοιάζει απλή, μολονότι ο Μάρτιν απέφυγε να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τη διαδικασία με την οποία εγκρίθηκαν τα οχήματα. Τουλάχιστον στην περίπτωση της Τσεχικής Δημοκρατίας, το Cybertruck ταξινομήθηκε ως φορτηγό και όχι ως pick-up, καθώς ειδικά σε ό,τι αφορά στα πρότυπα ασφάλειας για τους πεζούς, δεν υπήρχε περίπτωση εναλλακτικού τρόπου πιστοποίησης.