Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kia: Ετοιμάζει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Ετοιμάζει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Mobility

Kia: Ετοιμάζει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Mobility

Η Kia δίνει την πρώτη εικόνα μιας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων που θα κυκλοφορήσει ως μέρος της παγκόσμιας επιχειρηματικής στρατηγικής για την παραγωγή των Ηλεκτρικών Μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η Kia κυκλοφόρησε ένα teaser, που δείχνει επτά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, που θα κυκλοφορήσει έως το 2027.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας θέλει να αποκτήσει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων. Σύμφωνα με τη στρατηγική «Plan S» που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2020, θα επεκτείνει τη γκάμα των οχημάτων με ηλεκτρική ενέργεια (έως και 11 μοντέλα) έως το 2025.

Οι Κορεάτες δεν έχουν ανακοινώσει πολλές λεπτομέρειες για αυτά τα επτά οχήματα, αλλά επιβεβαίωσε ότι το πρώτο από αυτά έχει τον κωδικό CV και θα αποκαλυφθεί το επόμενο έτος ως το πρώτο αποκλειστικό «BEV». Αυτό το μοντέλο «θα προσφέρει την ίδια ανταγωνιστική ποιότητα προϊόντος και εντυπωσιακό σχεδιασμό με τα άλλα οχήματα της Kia, με χαρακτηριστικά οδήγησης και επαναφόρτισης υψηλής απόδοσης».

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, η εικόνα του teaser δείχνει ότι τέσσερα από τα νέα EV που αναπτύσσονται από την Kia είναι SUV / crossover. Τουλάχιστον ένα φαίνεται να είναι σπορ μοντέλο, ενώ δύο άλλα φαίνεται να είναι hatchbacks. Η Kia επιβεβαίωσε ότι το CV (θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος) θα φέρει μαζί του μια νέα σχεδιαστική κατεύθυνση που θα περάσει σε όλη την υπόλοιπη γκάμα EV της εταιρείας.

Λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Kia Ho Sung Song κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εκδήλωσης στο εργοστάσιό της Hwasung στην Κορέα. Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Kia θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP) και υπόσχονται να προσφέρουν «την καλύτερη ευρυχωρία στην κατηγορία».

«Η Kia έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) παγκοσμίως από την παρουσίαση του Kia Ray EV το 2011, το οποίο ήταν το πρώτο μας», δήλωσε ο Song στην εκδήλωση και πρόσθεσε: «Από τότε, αρχίσαμε να εισάγουμε μια σειρά νέων αυτοκινήτων BEV για παγκόσμιες αγορές και ανακοινώσαμε σχέδια για επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας τα επόμενα χρόνια. Στοχεύουμε τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών μας έως το 2029».

Advertisement

Advertisement