Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και ο Καναδάς στον χορό των επιπλέον δασμών στα κινεζικά

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και ο Καναδάς στον χορό των επιπλέον δασμών στα κινεζικά

ΝΕΑ

Και ο Καναδάς στον χορό των επιπλέον δασμών στα κινεζικά

ΝΕΑ

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ τώρα και ο Καναδάς αποφάσισε την επιβολή επιπλέον δασμών στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να συνταχθεί με τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της Δύσης στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωσή των κινεζικών αυτοκινήτων και προϊόντων σε αυτές, αλλά και να προστατεύσουν τη δική τους βιομηχανία.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Καναδάς θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα καθώς και στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου από την ασιατική χώρα σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αύξηση των επιπλέον δασμών θα φτάσει το 100% για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και το 25% για τα δύο μεταλλουργικά προϊόντα.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς τους θα αρχίσει από την 1η Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους) και θα αφορά και σε οχήματα με υβριδικό σύστημα διάταξης κινητήρα, τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά. Για τον χάλυβα και το αλουμίνιο η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Οι επιπλέον δασμοί που ίσχυαν ως τώρα στον Καναδά για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα ήταν 6,1%. Ο Τζάστιν Τριντό, o Καναδός Πρωθυπουργός, δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε πως η Κίνα δεν παίζει με τους ίδιους όρους».

Βάσει των στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία της βορειοαμερικανικής χώρας, πέρυσι η αξία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα εισήχθησαν εκεί έφτασε τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το 2022 η αξία τους ήταν μικρότερη από 100.000.000 δολάρια Καναδά (περίπου 66.500.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).