Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

ΝΕΑ

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

ΝΕΑ

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα του Ισθμού.

Advertisement
Advertisement

Η γέφυρα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η απόφαση για την κατεδάφιση της γέφυρας ελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, από κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνοδεία του υφυπουργού κ. Νίκου Ταχιάου, ο οποίος βρέθηκε άμεσα στο σημείο.

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι η γέφυρα είχε υποστεί σοβαρά προβλήματα στατικότητας λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου από τη φωτιά και κρίθηκε αναγκαία η κατεδάφιση του τμήματος της αερογέφυρας.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες κατεδάφισης και αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, επιτρέποντας την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπήρξαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπία Οδό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρά τις δυσκολίες, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου έχει πλέον αποκατασταθεί, επιτρέποντας την ομαλή μετακίνηση των οχημάτων και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας για τους οδηγούς.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΔΩ

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου. Ήδη, η φωτιά είχε σβηστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει στις 23:00 τη διαβροχή, ρίχνοντας ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Advertisement

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Αντίθετα, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Ήδη, με το που έγινε το ατύχημα εξεδόθη 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα και Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόριθμο, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για μεγάλες καθυστερήσεις.

Advertisement