Κανείς δεν θέλει να μαγειρέψει για τον Ίλον Μασκ
ΝΕΑ
Η Tesla ετοιμάζει ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες που συνδυάζει φαγητό και… φόρτιση, όμως αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στο να βρει μάγειρες.
Η Τesla βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ενός νέου πρότζεκτ στο Λος Άντζελες: ενός εστιατορίου με θεματικό χαρακτήρα, που θα λειτουργεί και ως σταθμός φόρτισης Σούπερτσάρτζερ. Όμως, παρά την πρόοδο στις οικοδομικές εργασίες, το έργο συναντά ένα απρόσμενο εμπόδιο: κανείς δεν θέλει να μαγειρέψει για αυτό!
WHAT CAR
Το υπό κατασκευή εστιατόριο βρίσκεται στον Μπουλεβάρ Σάντα Μόνικα και καταλαμβάνει περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Η ιδέα είναι να προσφέρει έναν συνδυασμό ταχείας εστίασης, χώρων προβολής σύντομων ταινιών και φυσικά φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Η συνολική εμπειρία σχεδιάστηκε ώστε να αντανακλά τη φιλοσοφία της Tesla: μοντέρνα, ψηφιακή και διαφοροποιημένη από τα συνηθισμένα.
Ωστόσο, το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς το βασικότερο συστατικό ενός εστιατορίου: το προσωπικό της κουζίνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετοί επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης έχουν ήδη απορρίψει προτάσεις συνεργασίας. Ο βασικός λόγος δεν είναι οι όροι απασχόλησης ή οι απολαβές, αλλά η σχέση του εστιατορίου με το όνομα του Ίλον Μασκ.
Στην τοπική κοινότητα του Λος Άντζελες -και ειδικότερα στον γαστρονομικό κύκλο υπάρχει- αυξανόμενη διστακτικότητα απέναντι στην εικόνα του Μασκ, η οποία έχει γίνει αντικείμενο δημόσιας και πολιτικής αντιπαράθεσης τα τελευταία χρόνια. Πολλοί επαγγελματίες του χώρου φοβούνται πως μια συνεργασία με την Tesla μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη τους ή να συνδεθεί με τοξικές συζητήσεις γύρω από τον Μασκ και τη δημόσια παρουσία του.
Όπως ανέφερε το περιοδικό Τσιπ, η γνωστή ομάδα εστιατορίων Λουκ αρνήθηκε την πρόταση συνεργασίας για λόγους οικονομικούς, αλλά και λόγω ανησυχιών για τη σύνδεση με την εικόνα της Tesla. Παρόμοια άρνηση υπάρχει και από άλλους τοπικούς σεφ που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα πρότζεκτ που μπορεί να τους εκθέσει σε αρνητικά σχόλια ή αντιδράσεις.
Το πρόβλημα αυτό αντανακλά γενικότερα τη φθίνουσα εικόνα της Tesla σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες στις ΗΠΑ. Έχουν καταγραφεί περιστατικά βανδαλισμών σε καταστήματα της εταιρείας, ενώ και αρκετοί ιδιοκτήτες Tesla αναφέρουν εχθρική συμπεριφορά στο δρόμο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά τα εμπόδια, ο Ίλον Μασκ συνεχίζει με αισιοδοξία το πρότζεκτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Έρικ Γκρινσπαν, δημιουργό εστιατορίων τύπου «ντελίβερι», για να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις. Το αν τελικά το εστιατόριο της Tesla καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του, παραμένει ανοιχτό ερώτημα, ειδικά όσο παραμένει άλυτο το θέμα της στελέχωσης της κουζίνας.