Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανείς δεν γλιτώνει από τις κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη!

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανείς δεν γλιτώνει από τις κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη!

ΝΕΑ

Κανείς δεν γλιτώνει από τις κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη!

ΝΕΑ

Αν οδηγείτε και ανεβάζετε video (και όχι μόνο) στα social media, οι νέες κάμερες που θα εφαρμοστούν θα σας παρακολουθούν παντού.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία του Μάντσεστερ στην Βρετανία εισήγαγε κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για να καταπολεμήσει το αυξανόμενο πρόβλημα των οδηγών που χρησιμοποιούν τηλέφωνα ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Η νέα αυτή τεχνολογία αποτελεί μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από την αφηρημένη οδήγηση.

Οι κάμερες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εντοπίζουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ ταξιδεύουν με ταχύτητες έως και 300 χλμ/ώρα και να αναλύουν το υλικό για να πιάσουν τους παραβάτες του νόμου επ’ αυτοφώρω.

Advertisement
Advertisement

Μελέτη της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την οδική ασφάλεια IAM RoadSmart αποκάλυψε ότι το 31% των νεαρών οδηγών, ηλικίας 18-26 ετών, παραδέχτηκαν ότι βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους κατά την οδήγηση, ενώ πάνω από τους μισούς από αυτούς ανέβασαν το υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, το 41% των ερωτηθέντων ομολόγησε ότι έστειλε μηνύματα κατά την οδήγηση, κάτι που επισύρει πρόστιμο 200 λιρών και έξι βαθμούς στην άδεια οδήγησης.

Για τους νεότερους οδηγούς, η συσσώρευση έξι βαθμών μέσα σε δύο χρόνια οδηγεί σε απώλεια του διπλώματος.

Advertisement

Αυτή η απερίσκεπτη συμπεριφορά έχει οδηγήσει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία να υιοθετήσουν την τεχνολογία AI.

Εκτός από τη χρήση τηλεφώνου, οι κάμερες αυτές έχουν επίσης εντοπίσει παιδιά που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας.

Advertisement

Η πρωτοβουλία ακολουθεί την τραγική ιστορία του Κάλβιν Μπάκλεϊ, ο οποίος έχασε τη σύντροφό του και την αγέννητη κόρη του σε δυστύχημα που προκλήθηκε από οδηγό που βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η ελπίδα είναι ότι αυτές οι κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα αποθαρρύνουν τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές και θα κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους.