Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καμπανάκι από τον Κάρλος Ταβάρες για τον Όμιλο Stellantis

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καμπανάκι από τον Κάρλος Ταβάρες για τον Όμιλο Stellantis

ΝΕΑ

Καμπανάκι από τον Κάρλος Ταβάρες για τον Όμιλο Stellantis

ΝΕΑ

Από τον Όμιλο Stellantis ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του έτους και τα στοιχεία χρήζουν προσοχής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι άνθρωποι του Ομίλου Stellantis, το πρώτο εξάμηνο του 2024 το καθαρό κέρδος του έφτασε τα 6,07 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μείωση κατά 48% συγκριτικά με το καθαρό κέρδος του ίδιου περυσινού χρονικού διαστήματος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του Ομίλου σε αυτό το πρώτο εξάμηνο έφτασαν τα 9,22 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ποσό το οποίο είναι μειωμένο κατά 6,18 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement
Advertisement

Τα οικονομικά δεδομένα είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή της μετοχής του κατά 8,5%. Αυτό δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητο από τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας και κυρίως από τον Κάρλος Ταβάρες, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου.

Η Stellantis αποτελείται από 17 εταιρείες συνολικά, από τις οποίες οι 15 είναι αυτοκινητοβιομηχανίες.

O Ταβάρες, δήλωσε ότι η μείωση οφείλεται κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα στη αγορά των ΗΠΑ οι οποίες ήταν κατά 16% λιγότερες από τις αντίστοιχες του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Advertisement

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν όσες εταιρείες δεν είναι κερδοφόρες. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς. Εάν δεν έχουν κέρδος, θα τις κλείσουμε. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δεν είναι επικερδείς.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα χρειάζονται διορθωτικές ενέργειες τις οποίες κάνουμε. Επίσης, ξεκινήσαμε με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την παρουσίαση τουλάχιστον 20 νέων οχημάτων τα θα κυκλοφορήσουν εφέτος. Εάν το εκτελέσουμε σωστά, αυτό θα φέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Advertisement

Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ταβάρες κρούει καμπανάκι για εταιρείες όπως η Lancia, η DS Automobiles, η RAM ακόμα και η Maserati. Επίσης, πιστεύουν ότι τα στελέχη του Ομίλου Stellantis θα εξετάσουν και άλλα ενδεχόμενα για να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη όπως η πιθανότητα να μειώσουν τις τιμές πώλησης των μοντέλων του.