Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

JLR: Το Range Rover γίνεται… ινδικό

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

JLR: Το Range Rover γίνεται… ινδικό

ΝΕΑ

JLR: Το Range Rover γίνεται… ινδικό

ΝΕΑ

Η βρετανική πολυεθνική ανακοίνωσε ότι το δημοφιλέστερο πολυτελές της SUV βιώνει μία πρωτοφανή αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Ένα μικρό σοκ προκάλεσε η JLR με πρόσφατη ανακοίνωσή της. Ο βρετανικός όμιλος ενημέρωσε πως τα Range Rover και Range Rover Sport θα μπουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε γραμμή παραγωγής εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή τους θα μεταβεί και στην Ινδία. Η ζήτηση έχει εκτοξευθεί στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του πλανήτη (160% αύξηση το 2024) και η JLR αποφάσισε να φέρει μία γραμμή παραγωγής ενός εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων της στην πηγή των κερδών.

Μέχρι πρότινος, τα Range Rover και Range Rover Sport παράγονταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο Solihull της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωνε περήφανα πως «αυτό είναι το σπίτι του Range Rover».

Advertisement
Advertisement

Τώρα, φαίνεται ότι το… δεύτερο σπίτι του πολυτελούς SUV θα είναι στο Pune της Ινδίας, μία περιοχή πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της χώρα, το Mumbai.

Το εκεί εργοστάσιο ανήκει στην μητρική της JLR, Tata Motors και από το 2011 φιλοξενεί γραμμές παραγωγής για άλλα μοντέλα του ομίλου, όπως οι Jaguar F-Pace και Land Rover Discovery Sport για να διατίθενται άμεσα στην τεράστια αυτή αγορά.

Ως προς τα «ινδικά» Range Rover, θα διατεθούν σε δύο εκδόσεις: Στην Autobiography με τον τρίλιτρο βενζινοκινητήρα των 398 ίππων και στην HSE με τον τρίλιτρο diesel των 351 ίππων.

Advertisement

Και τα δύο θα πωλούνται με το αμάξωμα με το μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ η τιμή θα ξεκινάει από τις περίπου 288.000 ευρώ για το Autobiography και από τις περίπου 260.000 για το HSE.

Οι πρώτες μονάδες προερχόμενες απευθείας από την παραγωγή το ινδικού εργοστασίου θα παρουσιαστούν στο Range Rover House της Ινδίας. Την ίδια ώρα, οι παραδόσεις του Range Rover έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ εκείνες του Range Rover Sport θα ξεκινήσουν από τις 16 Αυγούστου.

Advertisement