Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιταλία και Τσεχία… πατάνε το γκάζι!

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλία και Τσεχία… πατάνε το γκάζι!

ΝΕΑ

Ιταλία και Τσεχία… πατάνε το γκάζι!

ΝΕΑ

Η ερεθιστική λέξη «όριο ταχύτητας» έχει πυροδοτήσει μια διαμάχη εδώ και χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τα επιχειρήματα ταλαντεύονται μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της απώλειας της ελευθερίας, που συχνά ακολουθείται από μια μετατόπιση της συζήτησης σε αδιέξοδα μονοπάτια.

Στο τραπέζι «πέφτει» πάντα και το επιχείρημα ότι η αύξηση της ταχύτητας, συνδυάζεται με αύξηση και των ατυχημάτων, με τους υπέρμαχους αυτής της άποψης να επικαλούνται σχετικές έρευνες.

Υπάρχουν όρια ταχύτητας σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη και τα τελευταία χρόνια ορισμένα μέλη της ΕΕ, όπως η Ολλανδία, αποφάσισαν να μιμηθούν το παράδειγμα της Γερμανίας και να δώσουν περισσότερη ελευθερία στο πάτημα του γκαζιού. Τουλάχιστον, σε μεγάλα τμήματα του δικτύου των αυτοκινητόδρομων, όπου η αύξηση ή η απελευθέρωση του ορίου, μπορεί να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Η αντιστροφή της τάσης λαμβάνει χώρα τώρα στην Ιταλία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Ενώ η Ιταλία εξακολουθεί να συζητά, με τάση προς χαλάρωση, το… Tempo 150 σε τμήματα του δικτύου αυτοκινητοδρόμων (autostrada), η Τσεχική Δημοκρατία έχει ήδη λάβει την απόφαση. Θα υπάρξει, άραγε, ανάλογη κίνηση και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έως 10 χρόνια φυλακή για όριο ταχύτητας
Μπορούν οι κάμερες να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια;
Η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα επανέρχεται σε «πρώτο πλάνο»