Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιστορική στιγμή για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Κίνα

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική στιγμή για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Κίνα

ΝΕΑ

Ιστορική στιγμή για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Κίνα

ΝΕΑ

Ο περασμένος Ιούλιος ήταν ένας σημαδιακός μήνας για την κινεζική αγορά αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των δεδομένων από τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, οι πωλήσεις τους τον περασμένο μήνα στην Κίνα μειώθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με αυτές του ίδιου μήνα του 2023. Μάλιστα, ήταν ο τέταρτος κατά σειρά μήνας που ο συνολικός αριθμός τους ήταν μικρότερος, συγκριτικά.

Ωστόσο, σημειώθηκε και ένα σημαντικό γεγονός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, τον περασμένο Ιούλιο τα μισά από τα καινούργια αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην ασιατική χώρα ήταν είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα είτε Plug-in Hybrid.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας, οι πωλήσεις των λεγόμενων Νέων Ενεργειακών Οχημάτων (NEVs) αυξήθηκαν κατά 37% τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με την ίδια περυσινή χρονική περίοδο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις τους έφτασαν το 50,7% επί των συνολικών του μήνα, αποτελώντας ένα ρεκόρ των πωλήσεων αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Το κινεζικό καθεστώς για να αντιμετωπίσει τη γενικότερη πτώση των τελευταίων μηνών στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του ποσού επιδότησης που παρέχει για την απόκτηση ενός εξηλεκτρισμένου ή αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Πλέον, αυτό θα φτάνει τα 20.000 γιουάν (περίπου 2.500 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και έχει αναδρομική ισχύ η οποία περιλαμβάνει και τα καινούργια αυτοκίνητα που αγοράστηκαν από τον περασμένο Απρίλιο και εντεύθεν.